lauantai 29. kesäkuuta 2019

S Kellogg's Cornflakes liittyy masturbaation vastaiseen liikkeeseen

Yksi merkittävimmistä masturbaation vastaisen liikkeen puhujista ja ympärileikkauksen kannattajista oli lääkäri John Harvey Kellogg, joka tunnetaan parhaiten Kellogg’s Corn Flakes -muroista. Kellogg oli tiukka uskovainen, joka uskoi seksuaalisuuden ja intohimojen olevan syyllisiä moniin henkisistä ja fyysisistä ongelmista. Hänen mukaansa jopa avioparit saattoivat syyllistyä liialliseen intohimoon, joka oli vastoin luontoa ja äärimmäisen haitallista. Kelloggin mukaan ympärileikkaus oli yksi tehokkaimmista keinoista kitkeä masturbaatiota.

”Etenkin pienten poikien kohdalla ympärileikkaus on keino, jonka olemme huomanneet lähes aina onnistuvan estämään masturbaatiota. Kirurgin tulisi suorittaa toimenpide ilman puudutusta, koska operaation aiheuttamalla kivulla on tervehdyttävä vaikutus mieleen, etenkin sen yhdistyessä ajatukseen rangaistuksesta. Toimenpiteestä seuraava kipu, joka kestää monta viikkoa, estää masturbaation harjoittamisen, ja jos tapa ei ole vielä liian tiukassa, se saattaa unohtua kokonaan,” Kellogg kirjoitti vuonna 1910 kirjassaan Plain Facts for Old and Young.

Paigen mukaan Kelloggin ja muiden ajatukset upposivat helposti 1900-luvun alun Yhdysvaltojen moraalisessa ilmapiirissä. Vaikka maan moraali myöhemmin vapautui, ympärileikkaus oli jäänyt käytäntönä elämään ja sen asema vahvistui omalla painollaan. Nykyäänkin Yhdysvaltojen lääketieteellinen yhteisö perustelee ympärileikkauksia monilla argumenteilla, jotka ovat eurooppalaisesta ja laajemmasta länsimaalaisesta näkökulmasta kestämättömiä. 

[Jiri Keronen 26.1.2019 blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Poikien ympärileikkaus on maailman yleisin tappava rituaali]

2 kommenttia:

  1. Kun tietooni tuli tällaisen vempeleen
    https://www.sinful.fi/fleshlight-pink-lady-stamina-training-unit
    olemassaolo, saatoin vain ällistellä, mihin kukaan voi tuollaista tarvita, jos kerran on yksikin toimiva käsi?

    Oikea vastaushan on, että se ympärileikattu mies. Kyllä tarve apuvälineen keksii; aina tehokkaamman kuin murot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdysvalloissa ja islamilaisissa maissa siis käyttöä kyllä löytyy.

      Poista