sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

S Kyse on ihmisiä leimaavasta, jopa häpäisevästä lokeroinnista

S. 29: Marginalisoitujen ohella on syytä analysoida myös etuoikeutettuja ryhmiä. Tällaisia ovat valkoiset, miehet, heteroseksuaalit, keskiluokkaan kuuluvat ja cissukupuoliset.
Kirjoittaja puhuu paljon etuoikeuksista, mutta hän ei mainitse ensimmäistäkään. Kyse on ihmisiä leimaavasta, jopa häpäisevästä lokeroinnista. Miksi osa feministeistä sortuu tällaiseen kapeakatseiseen kaavamaisuuteen? Sen tarkoitus näyttää olevan lojaliteetin lisääminen omien parissa. Tämä on toki inhimillistä, ja sitä harrastavat melkein kaikki. Ongelma ihmisten karsinoinnissa on, että se estää meitä näkemästä jaettua ihmisyyttämme. Alamme nähdä toisemme ja itsemme vain yhden keinotekoisesti tärkeäksi tehdyn identiteetin kautta. Tämä olisi harmi. Syrjinnän kannattajat ovat voittaneet, jos vaikkapa homoseksuaali ei voi vedota muuhun identiteettiin kuin homouteensa.

[Näin oli lausuttu tiedetoimittaja ja tietokirjailija Osmo Tammisalon Ihmisluontoa etsimässä -blogissa 31.1.2019 julkaistussa merkinnässä Opas feministiseen propagandaan?, jossa hän käsittelee Laukkasen, Miettisen, Elonheimon, Ojalan ja Saresman kirjaa 'Feministisen pedagogiikan ABC – Opas ohjaajille ja opettajille'.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti