torstai 27. kesäkuuta 2019

S Suvakkipopulisti

Tutkimusten mukaan populististen liikkeiden ominaispiirteitä ovat mukautuvaisuus ja liukasliikkeisyys: ideologia ei ole niin kiveen hakattu kuin monilla perinteisillä puolueilla, vaan sitä voi tarpeen mukaan vaihtaa kuin pipon väriä.

Jussi Wihosen vastaukset Helsingin Sanomien vaalikoneessa ovat mielenkiintoiset. “Perinteiset arvot – kuten koti, uskonto ja isänmaa – muodostavat hyvän arvopohjan politiikalle”, vaalikone väitti, ja Wihonen oli täysin samaa mieltä. Täysin samaa mieltä hän oli myös siitä, että homo- ja lesbopareilla pitää olla samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla.

– Minä kun olen tällainen suvakki, Wihonen sanoo.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 23.6.2019 julkaistussa Laura Kososen kirjoittamassa uutisartikkelissa Kansanedustaja oli ryypätä itsensä hengiltä, sitten paloi kotitalo – kyläkauppiaan värikäs elämä teki hänestä täydellisen populistin.]

[PS. Itse muuten vältän suvakki-haukkumasanan käyttöä. Sen sijaan voin ilmaista asian toisin, esim. sanomalla "suvaitsevaisena itseään pitävä höhlä".]

2 kommenttia:

  1. P.S sinun pitää ottaa käyttöön hymiöt. Tähän sopisi sellainen hekottava emoji.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo. Mutta en minä viitsi asiatekstiin sellaisia laittaa. Mielestäni niitä voi käyttää sellaisissa medioissa kuin Facebook, Twitter ja pikaviestimet.

      Poista