lauantai 29. kesäkuuta 2019

S Puoluetuen korottamisella vahvennetaan hyvä veli- ja -siskojärjestelmää

Onneksi Rinne keksii heti, mihin nousevat veroäyrit kerätään: nimittäin puolueiden pussiin. Tämä on tietysti järkevää, koska viime vaaleissa monet pitkän linjan kansanedustajat ja muut vaikuttajat jäivät ilman eduskuntapaikkaa. On siis tärkeää, että nostetaan puoluetukea, jotta vanha saunafrendi saa tulevaisuudessakin lainansa maksettua. Kaveria ei jätetä.

Suomessa on huomattavasti korkeammat puoluetuet per veronmaksaja kuin Euroopassa keskimäärin. Keskimäärin eurooppalainen maksaa noin 4 euroa puoluetukea, mutta Suomessa tämä summa on kolminkertainen.

Puoluetuki on myös lähtökohtaisesti moraaliton. Käytännössä se pakottaa jokaisen meistä tukemaan politiikkaa, jota emme välttämättä jaa. Oletko sitä mieltä, että SDP on ihana puolue? Entä mitäs mieltä olet Kokoomuksesta? Miten toi Kepu uppoaa? Ihan sama, koska mielipiteestäsi huolimatta kustannat puolueiden toiminnan.

Puoluetukea ei todellakaan tule kasvattaa, vaan ennemminkin leikata edes hiukan lähemmäksi eurooppalaista keskitasoa. Jos puolueet tahtovat massia, he voivat kerätä sitä jäseniltään ja luottamustoimissa toimivilta edustajiltaan. Lisäksi puoluetuki tulee sitoa esimerkiksi annettuihin ääniin, jolloin myös pienpuolueet pääsisivät nauttimaan niistä ja kansalaisen äänelle tulisi lisää painoarvoa.

[Jiri Keronen Facebookissa 25.6.2019. Ulostuloonsa liittyy Iltalehden uutisartikkeli Hallitus kaavailee puoluetukeen jopa 25 prosentin korotusta - asia esillä hallitusneuvotteluissa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti