keskiviikko 28. helmikuuta 2024

S Yhdysvaltain Demokraattisen puolueen vasemmistosiipi on raivoissaan puoluetta edustavan presidentin Bidenin rajavakaumuksesta

Ei tilanne ole helppo Bidenillekaan, vaikka hän on saanut Trumpia mielistelevistä republikaaneista epäilemättä nautinnollisen niskalenkin.

Demokraattien vasen laita on raivoissaan siitä, että Biden edes harkitsee näin rajuja otteita. Kritiikki on käynyt yhä äänekkäämmäksi, ja monien mielestä presidentti on myynyt periaatteensa.

Lisäksi Bidenin on vaikea näyttää kovin uskottavalta kovan rajapolitiikan ajajalta, kun hän ei vuosiin ole saanut oikein mitään aikaan.

Mutta jotain hänen on yritettävä. Rajapolitiikka on noussut äänestäjien silmissä niin tärkeäksi asiaksi, että kysymys voi jopa ratkaista marraskuun presidentinvaalit.

Täysi toimettomuus voisi maksaa Bidenille jatkokauden.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 1.2.2024 julkaistussa Elina Väntösen kirjoittamassa uutisartikkelissa Biden teki häkellyttävän takin­käännön ja lupaa tehdä sen, mitä Trump on vaatinut – Miten tässä näin kävi?.]

[Yhdysvaltain Demokraattisen puolueen vasemmisto joutuu nyt sitten päättämään, että onko rajakysymyksissä uudistunut presidentti Biden pienempi vaiko suurempi paha kuin hänen todennäköinen tuleva vastaehdokkaansa Donald Trump.]

2 kommenttia:

 1. Koska Washingtonin Wanhamies on demari, hän voi luvata mitä vain tarvitsematta pitää yhtään mitään.
  Kannattajat ovat tyytyväisiä nyt ja kiukustuneet leppyvät huomtaessaan, ettei mitään tapahtunutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdysvaltain liittovaltion tasolla todella on käytännössä vain kaksi vaihtoehtoa, joiden välillä valita. Maassa äänestäjille jää sitten usein pienemmän pahan äänestäminen.

   Presidentinvaaleissa on välillä ollut kyllä useampikin ehdokas, mutta todennäköisesti pääpuolueiden ulkopuolisilla ehdokkailla ei ole saumaa voittoon.

   Poista