keskiviikko 14. helmikuuta 2024

S Suomen Iranin Basij-miliisiä vastaava kansanosa

Kuluneesta kesästä jäivät parhaiten mieleen erikoislaatuiset kulttuuritapahtumat. Heinäkuussa olin pitämässä Kiukaan myyntipöytää Janne ja Taina Saarikiven järjestyksessä neljänsillä puutarhafestivaaleilla, Sumatrantien suomalais-ugrilaisessa käsitekesässä eli kansanomaisemmin SuSuKäKessä. Taiteeseen ja kielitieteeseen keskittyvä SuSuKäKe on luultavasti Suomen ainoa kesätapahtuma, jossa voi osallistua etymologiselle puutarhakävelylle ja kuunnella esitelmää espanjan kielen ulosteita koskevasta sanastosta.

Hyväntahtoinen, yleisöltään lähinnä kulttuuri- ja tiedeihmisistä koostuva SuSuKäKe onnistui tänä vuonna herättämään pientä närää. Saarikivet olivat nimittäin kehdanneet kutsua mediaa koskevaan paneelikeskusteluun Suomen Sisun puheenjohtajan Kristian Vidingin – joka kuuluu suomalaisista nationalisteista maltillisimpiin ja sovinnollisimpiin. Tästä se kulttuurimaailman osa, jonka toimenkuva vastaa Iranin Basij-miliisiä, pillastui ja Janne Saarikivi tuomittiin nettikeskusteluissa rasismin edesauttajaksi.

[Näin oli lausuttu 10.9.2023 Sarastus-verkkolehdessä julkaistussa kauhistuttavan kirjailijan Timo Hännikäisen kirjoittamassa artikkelissa Pelkoa ja inhoa Savossa.]

2 kommenttia:

  1. Tehoton oli Suomen Basij kun Saarikivi sai pitää henkensä, mutta ehkäpä se tästä, jahka lumien sulettua aletaan saada vahvistuksia itärajan yli.

    VastaaPoista