maanantai 12. helmikuuta 2024

S Perussuomalaisten kannatus nousee, ja Sosialidemokraattien laskee

Ylen gallupissa valtiovarainministeri Riikka Purran johtaman perussuomalaisten kannatus on tehnyt roiman 2,4 prosenttiyksikön harppauksen ja noussut 20 prosenttiin.

Muutos ei mahdu virhemarginaaliin.

[...]

Huomio kiinnittyykin Antti Lindtmanin johtamaan Sdp:hen.

Sdp:n kannatus on laskenut jo kolme kuukautta putkeen. Nyt se laski 0,6 prosenttiyksikköä.

Sdp piti kakkospaikkansa nipin napin perussuomalaisten edellä 20,4 prosentillaan, vaikka oikeistohallituksen aikana pääoppositiopuolueen kannatuksen luulisi nousevan automaattisesti.

Varsinkin kun vasemmistovetoinen ay-liike jatkaa kovia poliittisia lakkojaan hallitusta vastaan.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomien sivuilla 9.2.2024 julkaistussa Timo Haapalan kirjoittamassa artikkelissa Kommentti: Jussi Halla-aho veti persut jyrkkään nousuun – Sdp:n Antti Lindtmanilla on nyt monesta syystä kriisikokouksen paikka.]

[Ehkä Suomen Sosialidemokraattisen puolueen tulevaisuus on Tanskan mallissa eli siinä, että omaksutaan "oikeistopopulistien" ohjelma. Tanskassa tällainen muutos politiikassa oli joitakin vuosia sitten ajanut sikäläiset Demarit poliittiseen nousuun ja romahduttanut "oikeistopopulistien" kannatuksen.]

2 kommenttia:

  1. Sosialistien kannatuksen tipahdus on nähty vastareaktiona heidän lapselliselle kiukuttelulleen eduskunnan puhemiesäänestyksessä.
    Tosin muistutettiin, että Sauli Väinämö sai aikoinaan kyseisessä toimessa vielä niukemman luottamuslauseen.

    Ehkäpä se on hyvä enne:
    Sauli Väinämöstä tuli tasavallan presidentti kahdeksi kaudeksi.
    Jospa Jussistakin tulee?

    VastaaPoista