tiistai 20. helmikuuta 2024

S Jussi Halla-ahon presidentinvaalikampanja nosti Perussuomalaisten kannatusta

Kun kyselyn ajankohtaa (3.1.–6.2.) katsoo, on päivänselvää, että perussuomalaisten kannatusta on nostanut Jussi Halla-ahon presidentinvaalikampanja.

Halla-aho sai vaaleissa 19 prosentin kannatuksen.

Kyselyssä ei vielä näy, vaikuttiko demarien masinoima eduskunnan protestihenkinen puhemiesvaaliäänestys puolueiden kannatukseen. Siinä episodissa Halla-aho sai vain 91 ääntä.

Mielenkiintoinen kysymys on sekin, miksei Pekka Haaviston (vihr) presidenttikannatus näy vihreiden kannatuksessa käytännössä mitenkään. Vihreiden kannatus nousi puoli prosenttiyksikköä 8,2 prosenttiin.

Haaviston kannatus ei näy vasemmistonkaan luvuissa.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomien sivuilla 9.2.2024 julkaistussa Timo Haapalan kirjoittamassa artikkelissa Kommentti: Jussi Halla-aho veti persut jyrkkään nousuun – Sdp:n Antti Lindtmanilla on nyt monesta syystä kriisikokouksen paikka.] 

[Ehkä Suomen Sosialidemokraattisen puolueen tulevaisuus on Tanskan mallissa eli siinä, että omaksutaan "oikeistopopulistien" ohjelma. Tanskassa tällainen muutos politiikassa oli joitakin vuosia sitten ajanut sikäläiset Demarit poliittiseen nousuun ja samalla romahduttanut "oikeistopopulistien" kannatuksen.]

2 kommenttia:

  1. Ei Suomen sosialisteilla ole aikomustakaan muuhun kuin islamilaiseen väestönvaihtoon ja Vihreään Siirtymään eli Suomen talouden tuhoamiseen, että saisivat Euroopan Neuvostoliiton sen aikaisemman tilalle.

    VastaaPoista