torstai 8. helmikuuta 2024

S Nk. positiivinen syrjintä on negatiivista syrjintää, osa 2

Sen sijaan on tullut tavaksi määrätietoisesti edistää tiettyihin toisiin ryhmiin kuuluvien ihmisten akateemista – ja työuraa niin sanotulla positiivisella syrjinnällä. Tämä on tietenkin periaatteellisesti hyvin arveluttava tie, joka rikkoo räikeästi perinteistä tasa-arvon määritelmää.

Amerikassa, jossa tämä politiikka aloitettiin affirmative actionin nimellä, siitä on tullut aivan ilmeinen syrjinnän ja jopa nimenomaan rotusyrjinnän työkalu. Se syntyi akateemisissa piireissä, joissa on kehitetty suoranainen kvasitiede, jolla väitetään paljastettavan yhteiskunnan rakenteissa ilmenevää syrjintää, joka sitten muka kompensoidaan sen vastakohdalla eli esimerkiksi rotuun perustuvalla suosinnalla.

[Näin oli lausuttu Timo Vihavaisen blogissa 3.8.2023 julkaistussa merkinnässä Uhrittomien rikosten aikaan.]

4 kommenttia:

  1. Eniten positiivisesta syrjinnästä kärsivät sillä suosittavaan ryhmään kuuluvat ihmiset, jotka ovat saavuttaneet asemansa pätevyydellään ja kyvykkyydellään, mutta heidän oletetaan automaattisesti päässeen ajamaan ohituskaistaa.

    VastaaPoista
  2. Kaikenlainen syrjintä on kielletty sanoo laki. Oikeuslaitos on ohittanut lain tällä positiivisella syrjinnällä. Ylittänyt toimivaltansa. Eduskunta ei uskalla puuttua asiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Tai eduskunnan enemmistö. Mutta meillä ei kai olla asiassa yhtä pitkällä kuin Yhdysvalloissa.

      Poista