perjantai 9. helmikuuta 2024

S Edes venäläiset eivät siedä kaikkea ja saattavat joskus jopa välittää jostakin asiasta

Koska jätevuorille ja hajuhaitoille ei tehdä mitään, jäteraivo Venäjän hallintoa kohtaan on ollut Leningradin alueella todella kovaa. Lassila sanoo, että on universaalia, että omat jokapäiväiseen arkeen liittyvät asiat herättävät tunteita.

– Poliittisen painotuksen syntyminen alkaa paikallisista asioista.[...]

Lassila sanoo, että on väärin sanoa, että venäläiset sietävät kaikkea tai eivät välittäisi mistään. Jos kuvottavat hajut tunkeutuvat koteihin, asunnot eivät lämpene, ruoka on kallista tai tiet romahtavat, ihmiset alkavat aktivoitua ja nousta kritisoimaan hallintoa.

– Putinin ongelma on, että hän ei ole perillä arkisista asioista eikä ole kiinnostunut niistä. Tällä linjalla ongelma tulee kärjistymään.

[Näin oli lausuttu 8.2.2024 julkaistussa Akseli Vanhalan kirjoittamassa artikkelissa Voiko jäteraivo olla Kremlin tuho? – ”Putin ei tiedä näistä asioista mitään”. Artikkelissa päästetään ääneen Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jussi Lassila.]

4 kommenttia:

  1. Tuostakin syystä Ukrainalle olisi annettava kyky iskeä syvälle Moskoviaan kotialueella sijaitseviin sotilaskohteisiin, että perusigorit ja tavan tatjanat tajuaisivat maan olevan sodassa.
    Nythän sen hahmotus on hieman hukassa muilta kuin sotilaiden omaisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Yhdysvalloissakin oli Vietnamin sodan vastustus noussut vasta silloin, kun melkein kuka tahansa oikean ikäinen miesoletettu saattoi jo joutua sotimiseen mukaan.

      Poista
    2. Mikä tehokkaampaa, USA päästi televisionsa kuvaamaan sodan kauhuja ja esittämään niitä amerikkalaisten olohuoneissa parhaaseen katseluaikana.
      Kyllähän aiemmistakin sodista oli kuvattu uutisfilmiä, mutta ne oli tarkoin sensuroitu juuri tästä syystä.

      Poista