perjantai 9. helmikuuta 2024

S Yhdysvaltain Republikaaninen puolue ei yllättäen haluakaan ratkaista etelärajan kriisiä

Senaatin republikaanit ja demokraatit saattavat kyllä hyväksyä yhteistyössä esityksen, joka tiukentaisi merkittävästi maahantulolakeja. Edustajainhuoneen republikaaneille se ei kuitenkaan kelpaa, ja yksi – eikä ihan pieni – syy on Donald Trump. Hän ei halua sovintoa.

Päinvastoin: Trump haluaa päästä hyödyntämään rajan ”kaaosta” kampanjakentillä. Olihan luvattoman siirtolaisuuden torppaaminen hänen pääteemansa jo vuonna 2016.

Edustajainhuoneen puheenjohtaja, republikaani Mike Johnson kiirehti ilmoittamaan, että jos huhut sopimuksen sisällöstä pitävät paikkansa, se on ”kuollut jo saapuessaan”.

Republikaanisenaattori Mitt Romney tulkitsi tilannetta toimittajille varsin suorasanaisesti: ”Trump ei halua meidän ratkaisevan rajan tilannetta, koska hän haluaa syyttää siitä Bidenia.”

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 1.2.2024 julkaistussa Elina Väntösen kirjoittamassa uutisartikkelissa Biden teki häkellyttävän takin­käännön ja lupaa tehdä sen, mitä Trump on vaatinut – Miten tässä näin kävi?.]

[Muistan kokeilleeni aikoinaan Demokratia-nimistä tietokonepeliä. Siinä pelaaja oli ao. maan hallituksen johtaja, ja oppositio oli jokaisesta asiasta täsmälleen päinvastaista mieltä kuin hän.]

4 kommenttia:

  1. Saattaapa olla paremminkin, että demareilla on ketunhäntä kainalossa eivätkä ne toimet maahantunkeutumisen estämiseksi olisikaan todellisuudessa toimivia.

    Demarien hallitsema New York on julistautunut laittomien maahantunkeutujien pyhätöksi (sanctuary), jonka viranomaiset ilmoittavat avoimesti etteivät tee mitään yhteistyötä laittomien muukalaisten asioissa maahanmuuttovirasto INS:n kanssa, vaan suojelevat näitä.

    Vaikea uskoa, että olisivat eri mieltä liittovaltiotasollakaan.
    Niinpä onkin mahdollista, että Trump yrittää estää demareita tekemästä tällaista näennäistä maahanmuuttopolitiikkaa, joka antaisi niille tekosyyn sanoa:
    "Mutta mehän teimme jo paljon!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jostain lukenut, että New Yorkissa laki takaa suojan saapuville, mutta sen kesto on kuitenkin aina rajattu.

      Poista
    2. Tämä kuvaamani käytäntö on uudempaa, luin siitä juuri eilen ja yritin etsiä, mutta en enää muista mistä sen luin enkä osannut googlettaa tarpeeksi tarkasti.
      Perhana kun pää alkaa muuttua pahviksi ennen aikojaan.

      Poista
    3. Okei. Minunkin aivoverenkiertoni alkaa jo yskiä.

      Poista