keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

S Tavallisten pohjoiskorealaisten sutjakkuus

Etelä-Korean koreoiden välisiä asioita hoitava ministeriö sanoi tiistaina, että Pohjois-Korean pohjoisissa provinsseissa on havaittu nälkäkuolemien määrän kasvua.

”Ruoantuotanto väheni viime vuodesta, ja ruoan jakelussa on mahdollisesti ongelmia”, ministeriöstä kerrotaan The Guardianin mukaan.

Ruokaturva on Pohjois-Koreassa nyt huonoimmalla tolalla sitten 1990-luvun nälänhädän, arvioi Pohjois-Korean analysointiin erikoistunut 38 North -sivusto.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 22.2.2023 julkaistussa Alma Onalin kirjoittamassa uutisartikkelissa Ruokapulasta kärsivän Pohjois-Korean valtion­media: Kansain­välinen ruoka-apu on kuin ”myrkytettyjä karkkeja”.]

[Pohjois-Korean toteemi, johtaja ja diktaattori Kim Jong-un näyttää kuitenkin siltä, ettei ole kärsinyt nälästä. Tavallisten maan kansalaisten lisäksi myös Pohjois-Korean sotilaat sen sijaan saattavat kärsiä nälästä, mutta heidän pitääkin olla sutjakoita.]

2 kommenttia:

  1. Eikä edes Kim III Paksulla mene oikein hyvin:
    mies on kuulemma alkanut tiedostaa kuolevaisuutensa, jota huonot elintavat sen kun edistävät.

    Ja miten mies tähän suhtautuu?
    Kuulemma itkeskelee yksin, mässäilee ja juopottelee viskiä suruunsa ja sitten itkee lisää, kun kuolema on taas ottanut reippaan harppauksen lähemmäs.

    Eipä oo helppoo, eipä oo.
    Mutta itsepä valitsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä hänen auta edes luopua vallasta päästäkseen sutjakaksi, koska joku saattaa sitten tappaa hänet.

      Poista