lauantai 15. heinäkuuta 2023

S Lukijan vastuulla on mediakriittisyys silloinkin kun lukee valtamedian suoltamia juttuja

Kysymys kaikille: kuinka moni on lukenut ne alkuperäiset kommentit? 

Niinpä. Niitä ei edes löydä ilman melkoisia nettiarkeologisia taitoja. Media tekee tämän toki tarkoituksella eli kertoo Purran olevan rasisti lainaten enintään jonkin asiayhteydestään irrotetun kommentin, yleensä ei sitäkään. Se medialle suotakoon heidän ammattitaidottomuudessaan – kenelle on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ottaa. Sen sijaan lukijan vastuulla on mediakriittisyys. Ennen tuomitsemista pitäisi tutustua alkuperäisteksteihin ja käsitellä ne ilman median valmiiksi tarjoamaa vääristynyttä narratiivia.

[Näin oli lausuttu Jaskan pauhantaa -blogissa 12.7.2023 julkaistussa merkinnässä Noitavainojen aika.]

[Laitetaan tähän lopuksi linkki hyvämaineiselle poliittiselle keskustelupalstalle Hommaforumille. Tuolla pääsee rekisteröitymätönkin käyttäjä lukemaan viestejä, mutta Peräkammari-osasto vaatii ainoana rekisteröitymistä ennen kuin näkee viestejä.]

2 kommenttia:

  1. Kun muuan Perussuomalaisten huomattavan isokokoinen ja voimakasrakenteinen entinen kansanedustaja päätyi terveytensä romahdutettuaan itsemurhaan, muuan itseään toimittajaksi kutsunut mediaoletettu solvasi häntä siitä törkeästi ilkkuen.
    Kun asianomaista paheksuttiin, tämä pelasi kaarinaista hasardia lällättelemällä harjoittaneensa vain mediakritiikkiä ja kirjoittavansa jatkossa niin, että tyhmätkin ymmärtävät.

    No, hänellä oli varaa siihen silloin.
    Olisi vieläkin.
    Hän kun on Hyvä Ihminen, jotka saavat tehdä pahojakin asioita, kun taas Pahat Ihmiset (rasistit ja muut persut) eivät hyviäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa yhteiskunta on polarisoitunut ehkä vielä enemmän kuin Yhdysvalloissa. Siellä sentään ollaan melko tasan sen suhteen, kuinka paljon mediaväkeä on kallellaan kumpaankin ylivoimaisesti suurimpaan pääpuolueeseen.

      Poista