Joka vuosi köyhät maat myös menettävät verotuloja esimerkiksi verovälttelyn tai kansainvälisten yritysten siirtohinnoittelun tuloksena.
Rahaa virtaa myös pohjoisen pallonpuoliskon veroparatiiseihin. Kansainvälisen valuuttarahaston mukaan matalan tulotason maat menettävät niiden vuoksi verotuloja noin 200 miljardia dollaria vuodessa; eli sekin noin 21 miljardia enemmän, kuin mitä ne vastaanottavat kehitysapuna. Yhteensä veroparatiisit rokottavat maailman verokertymiä noin 500–600 miljardia vuosittain.
Lisäksi hyödymme köyhistä maista suuntautuvasta aivovuodosta – sellaisesta, että paremman elämän toivossa Suomeen saadaan vaikkapa houkuteltua muualla koulutettuja hoitajia.
[Näin oli lausuttu Maailman kuvalehdessä 15.2.2023 julkaistussa Karoliina Knuutin kirjoittamassa uutisartikkelissa Kehitysapua köyhiltä rikkaille – hyödymmekö köyhistä maista enemmän kuin ne hyötyvät avustamme?.]
Eipä Suomi kyllä ole näyttänyt haluavan houkutella muualla koulutettuja hoitureita.
VastaaPoistaFilippiineillä olisi kuulemma lähtökuopissa 10 000 hoituria, mutta eivät vaan kelpaa:
filipinat ovat aivan liian naisia, aivan liian kristittyjä, aivan liian rauhanomaisia ja aivan liian mahdollisia pariutumaan suomimiehen kanssa.
Ei sellainen väestönvaihto tule kuuloonkaan!
Saman sai kokea tässä jokin aika sitten mongolialainen hoiturineito, joka potkittiin maasta heiveröisillä verukkeilla.
Ei tänne mitään työvoimaa haluta, vaan tummia ja tulisia suklaasimmupalleroita lemmikeiksi oikeinajattelevaisille pulleroille.
Niin. Ehkä naisilla ja miehillä vain on eriävät edut.
Poista