tiistai 4. heinäkuuta 2023

S Presidentti Biden yrittää palauttaa valkoiset työläiset republikaanipuolueen helmoista takaisin Demokraattien kannattajiksi

Biden pitää itseään ammattiliittojen miehenä, joka haluaa kasvattaa keskiluokkaa ja vahvistaa yhteiskunnan turvaverkkoja.

Eräällä tavalla bidenomics on siis jonkinlainen paluu menneisyyteen. Vielä joskus demokraattipuolueen vahvinta ydintä oli nimenomaan valkoinen työväenluokka.

Kunnes jossain vaiheessa valkoiset duunarit eivät enää kiinnostaneet. Sen sijaan demokraatit muotoutuivat kaupunkilaisia ja vähemmistöjä puolustavaksi puolueeksi.

Nyt Biden yrittää siis kosiskella demokraattien republikaaneille menettämää valkoista työväkeä takaisin tuekseen.

Tämä on myös osa Bidenin henkilökuvaa. Siinä missä vaikka hänen edeltäjänsä ja mahdollinen tuleva vaalivastustajansa Donald Trump esittäytyi ennen kaikkea menestyneenä, rikkaana liikemiehenä, on Biden näyttäytynyt Lindénin sanoin ”Duunari-Joena”, joka ymmärtää työntekijöiden arkea.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 3.7.2023 julkaistussa Janne Jussilan kirjoittamassa uutisartikkelissa Viekö ”bidenomics” presidentin toiselle kaudelle? ”Amerikkalaiset tykkäävät voittajista”.]

[On sanottu, että pitemmällä tähtäimellä Yhdysvalloissa valta tulisi karkaamaan enemmän Demokraattiselle puolueelle, koska niin valkoisten kuin kristinuskoisten suhteellinen suhteellinen osuus väestöstä pienenee, ja puolue lisäksi houkuttelee onnistuneesti sukupuolivähemmistöihin kuuluvia puolelleen. Mutta ei tämä ole sanottua. Kun ihmiset yleensä pitävät siitä, että heillä on demokratiassa yhden lisäksi ainakin toinen vaihtoehto. Ne asiat, mitkä ovat maan pääpuolueiden kannattajille identiteetin ydintä, myös tulevat muuttumaan ajan kuluessa.]

2 kommenttia:

  1. Vasemmiston on helppo houkutella erilaista joutoväkeä puolelleen lupaamalla kaikkea kivaa, mikä kustannetaan veroista.
    Verothan tulevat jostain Roope Ankan rahasäiliöstä, mistä ne jotenkin kulkeutuvat Taikaseinään.

    Oikeistolla on hankalampaa, kun se yrittää selittää mistä se raha oikeasti sinne Taikaseinään tulee.
    Se ei kuulosta yhtään kivalta, ei ainakaan niin kivalta kuin sen rahan vastaanottaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta onneksi rahaa ei pysty lainaamaan taikaseinää varten miten pitkään tahansa.

      Poista