lauantai 29. heinäkuuta 2023

S Kukkaiskieli ja herkkähipiäisyys

Herkkähipiäinen Laíla loukkaantuu kaikenlaisista vastaväitteistä, jopa äänensävyistä, ja tulkitsee ne hyökkäyksiksi itseään vastaan. Hän kaipaa keskusteluihin toisten varauksetonta hyväksyntää ja uudissanoja, jotka eivät voi loukata ketään.

Suorapuheinen Tea ei puolestaan voi olla pohtimatta ääneen asioiden syvempiä luonteita ilman poliittisen korrektiuden korulauseita. Hänestä kukkaiskieli kaventaa ajatusten elintilaa: ”Kukaan ei uskalla sanoa enää asioita suoraan, sillä aggressiivisuus nähdään väkivaltana.”

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 12.5.2023 julkaistussa Toni Jerrmanin kirjoittamassa artikkelissa Tekeekö pakkoterapia maailmasta paremman paikan?, joka on kirja-arvostelu islantilaisen Fríða Ísberg (s.1992) romaanista Merkintä.]

[Tässä siteeraamani pätkä artikkelista vaikuttaa liittyvän suoraan nykyaikaan, ja tällaisten romaanien kirjoittaminen voi sataa Perussuomalaisten laariin ja saattaa loukata intersektionaalisen feminismin kannattajia.]

2 kommenttia:

  1. Miesasiamies Henry Laasanen kertoi vuosia sitten blogissaan kokeesta, jossa oli luotu täydellisen tasa-arvoinen yhteisö:
    koeryhmään oli koottu erilaisia miehiä ja naisia molempia sama määrä, heidät suljettiin elämään yhdessä ulkomaailmasta eristettyihin koetiloihin ja kokeen päätyttyä kysyttiin tuntemuksia.

    Miehet tuumivat ettei tuo ollut juuri kummempaa kuin normielämä.
    Naiset sen sijaan olivat tyrmistyneitä, järkyttyneitä ja vihaisia:
    miksi heitä oli kohdeltu noin kylmästi, julmasti ja raa'asti?!

    Laasanen ei kertonut kokeesta tarkempia yksityiskohtia eikä muistaakseni ollut edes linkannut, harmi kyllä.
    Voisin kuitenkin olettaa, että naisten joukossa oli ainakin yksi Tea, joka totesi alun olleen pieni yllätys, johon tottui aika pian.
    Ne Laílat sen sijaan huusivat kurkut suorina järkytystään ja vihaansa, kun heidän naisellista erinomaisuuttaan ei oltu huomioitu heille kuuluvalla tavalla;
    sitä ei oltu huomioitu mitenkään!
    Mikä pahinta, miehet kohtelivat Laíloja kuin miehiä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos joutuu elämään sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät ole yhtä hyviä ihmisiä kuin itse on, niin kyllähän se pistää vihaksi.

      Poista