sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

S Kopioston rankka saalistaminen kirjojen kansiin liittyen

Tämän mukaan kirjastojen blogi- tai Instagram-postaukset vaatisivat luvan, samoin kirjailijavierailujen markkinointi ja jopa verkkosivulla näkyvä lista kirjojenkansista. Jälleen kerran kansi rinnastetaan virheellisesti sisältöön. Myös kirjailijoiden etujärjestöllä on oma tiedote asiasta, vaikka kiista liittyy kansiin.

Kopiosto on lähestynyt kirjastoja, mikä on tuhoisaa koko luovalle alalle. Nuoria pitäisi rohkaista lukemaan ja kirjallisuutta esitellä entistä enemmän rahastuksen sijaan. Miksi tekijänoikeus kirjastoille olisi erilainen kuin muille käyttäjille?

[Näin oli lausuttu tietokonenörtti Petteri Järvisen Havaintoja digimaailmasta -blogissa 30.4.2023 julkaistussa merkinnässä Kirjojen kansikuvat ja niistä rahastaminen.]

[Ahneus ja kohtuuttomuus ovat ainakin joskus syntejä.] 

[Ihan niin kuin Piraattipuolueelle olisi oikeasti kysyntää vielä nykyaikanakin, siitä huolimatta että kuluttaja saa musiikkia kuultavakseen ja elokuvia ja tv-sarjoja katsottavakseen huokeasti tätä nykyä eri suoratoistopalveluista.]

2 kommenttia:

  1. Kaipa kirjastotoimi on rahan puutteessa, kun kirjastot ovat yhä useammalla paikkakunnalla muuttuneet kirjojen lukemisen ja lainaamisen tyyssijoista the Nuorison™ temmelyskentiksi, joista kantikset haluavat pysytellä kaukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Kun maassamme alkoi elää meluavaa väkeä, niin kirjastojen toimenkuva muutettiin vastaamaan tätä.

      Poista