keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

S Islamin patriarkaalisuus synnyttää toksista maskuliinisuutta

Poikalasten palvominen synnyttää riippuvuuden äidin ja pojan välille. Mansourin mukaan seurauksena on poikien maailmankuvan vääristyminen, narsismi.

”He oppivat, että he ovat parempia sukupuolensa takia ja että maailma kuuluu heille, vain koska he ovat poikia. Se synnyttää toksista maskuliinisuutta”, hän sanoo.

Toksinen maskuliinisuus tarkoittaa myrkyllistä miehen mallia, johon kuuluu esimerkiksi aggressiivisuus.

Lisäksi poikien ja äitien välinen riippuvuussuhde estää poikia valitsemasta omaa tietään ulos patriarkaalisesta kulttuurista. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 5.7.2023 julkaistussa Hanna Mahlamäen kirjoittamassa artikkelissa ”Tietenkin kyse on kulttuurista” – Ahmad Mansour kertoo, mistä katujen väkivalta johtuu.]

4 kommenttia:

  1. Muslimimies, työkaveri, sanoi heti kysyttäessä, että poikalapsi on parempi kuin tyttö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asia saattaa liittyä myös myötäjäisiin. Tyttären naittamalla menettää rahaa, kun taas pojan naittamalla tienaa.

      Poista
  2. Koska muslimipoikien ja äitiensä välinen riippuvuussuhde estää poikia valitsemasta omaa tietään ulos patriarkaalisesta kulttuurista, ehkäpä länsimaisiin yhteiskuntiin asettuneille olisi syytä ojentaa Auttava Käsi sen valinnan helpottamiseksi.

    Sen käden olisi myös syytä olla riittävän kova ja vahva lyömään lujaa kuria, ellei auttaminen auta.
    Kovasti enemmän siitä olisi hyötyä kuin nykymenosta, jossa länsimaiset naiset palvovat muslimipoikia kuin Pyhiä Olentoja.

    VastaaPoista