keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

S Venäjällä kerrotaan keuhkokuumepotilaista, mutta ei koronaviruspotilaista

Esimerkiksi Italiasta, Espanjasta ja Itävallasta palasi pitkään ihmisiä, jotka eivät välttämättä noudattaneet karanteenimääräyksiä vaan levittivät virusta.

Viime päivinä on myös epäilty Venäjän käyttämien testien tehokkuutta. Ihmiset ovat myös kertoneet vaikeuksista päästä testeihin, toisaalta osa oireita saaneistakin välttää viimeiseen asti joutumista terveydenhoidon piiriin sen huonon maineen vuoksi.

Vasiljeva sanoo kiinnittäneensä huomiota keuhkokuumetapausten selvään lisääntymiseen. Venäjän tilastolaitos Rostat kertoi jo aiemmin, että tammikuussa keuhkokuumetapausten määrä kasvoi 37 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Tietoja keuhkokuumetapausten määrän kasvusta on tullut sen jälkeenkin, mikä on lisännyt epäilyjä virallisia koronavirustilastoja kohtaan entisestään. Koronavirus voi aiheuttaa keuhkokuumetta.

”Mistä meille yhtäkkiä ilmestyi keuhkokuumetta? Taivaastako se tipahti?” Vasiljeva kysyi.

Hänen mukaansa Moskovassa on kiireellä muutettu sairaaloita hoitamaan keuhkokuumepotilaita. Samanlaisia viestejä hän sanoo kuulevansa ympäri maata.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 24.3.2020 julkaistussa Jussi Niemeläisen kirjoittamassa uutisartikkelissa Venäläislääkäri HS:lle: ”En usko virallisiin lukuihin” – Venäjän terveydenhoito on valmiiksi huonossa kunnossa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti