tiistai 17. maaliskuuta 2020

S Vasemmistoliiton Li Anderssonilla on ollut yhteys väkivallan asiahenkilöön

On muistettava, että Li Andersson nosti itse erityisavustajakseen Dan Koivulaakson, joka kirjoitti vasemmistonuorten keskustelufoorumilla ihannoivasti poliittisesta väkivallasta. Viesteissään Koivulaakso kutsui poliiseja sioiksi ja pasifismia vakavaksi mielenhäiriöksi. Hän peräänkuulutti ”erittäin brutaalia antifasistista toimintaa” ja ”taktista väkivaltaa” ja oli huolissaan siitä, että ”räikeästi rasistinen” poliisi ”suojelee natseja”. Koivulaakson kommentit ovat luettavissa mm. Suomen Uutisten artikkelista osoitteessa https://www.suomenuutiset.fi/onko-tama-vitsi-poliiseja-sioiksi-kutsuva-dan-koivulaakso-hallitusneuvottelujen-oikeusvaltiotyoryhmaa/.

Viesteistä nousi kohu viimeksi, kun Andersson nimitti Koivulaakson 2019 hallitusneuvotteluissa oikeusvaltion kehittäminen -työryhmän puheenjohtajaksi. Andersson ja Koivulaakso puolustautuivat sillä, että Koivulaakson viesteistä oli jo kymmenen vuotta aikaa, mutta jostain syystä media antoi heidän sivuuttaa sen tosiasian, että vain kaksi vuotta aiemmin, kesällä 2017, Antifa-taustainen Koivulaakso osallistui Hampurissa G20-kokouksen vastaisiin mielenosoituksiin.

Nämä neljä päivää jatkuneet mellakat Hampurissa äityivät osin hyvinkin väkivaltaisiksi: autoja poltettiin, kauppoja ryöstettiin ja lähes 500 poliisia loukkaantui.

Helsingin Sanomat kuvaili mellakkaa seuraavasti: ”Tervetuloa helvettiin -mielenosoituksen järjestää niin sanottu musta blokki, ja mielenosoitus oli etukäteen arvioitu Hampurin G20-kokouksen kymmenistä mielenosoituksista kaikkein konfliktinhakuisimmaksi. Yksi saksalaislehti kutsui tätä ”väkivaltaorgioiksi”.

Dan Koivulaakso kuvasi itse samaa tapahtumaa twiitissään ”mahtavaksi tunnelmaksi”. 

[Näin oli lausuttu Päivän byrokraatin sivuilla 29.2.2020 julkaistussa merkinnässä Vasemmistoliitolla on epäterve suhde poliittiseen väkivaltaan.]

[PS. On ehkä myös huomattava, etteivät Anderssonin yhteydet väkivallan asiahenkilöön ole niin viattomia, että kyse olisi vain yhteiskuvassa esiintymisestä. Tosin en tiedä, ovatko he koskaan olleet yhteiskuvassa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti