tiistai 3. maaliskuuta 2020

S Asevelvollisuus koskemaan myös naisia?

10. Lakia voisi korjata niin, että määrätään asevelvollisuus myös naisille.

Näin on järkeillyt muiden muassa Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne, jonka mukaan naisten asevelvollisuus on ”itsestäänselvyys”.

Lausunnon hölmöyttä lieventää hiukan se, että sukupuoleen sidottu velvollisuus sentään ymmärretään tasa-arvorikkomukseksi, mutta raskauttavaa on, kuinka tolloa ratkaisua tarjotaan tilalle.

Jo nyt varusmiehiä koulutetaan liikaa: kertausharjoituksia voidaan järjestää vain pienelle osalle reserviläisistä eikä tosipaikan tullen kaikille riittäisi ajanmukaista varustusta. Yleinen koko ikäluokan asevelvollisuus tulisi erittäin kalliiksi, ja se aivan turhaan viivyttäisi naisten pääsyä opintoihin ja työelämään.

Mitään maanpuolustuksellista tai muuta yhteiskunnallista tarvetta tällaiselle järjestelylle ei ole, ja koko ajattelutapa on pielessä. Jos ihmisryhmää A syrjitään, yhdenvertaisuutta ei pidä hakea niin, että laajennetaan huono kohtelu myös joukkoon B.

[Arno Kotro blogissaan 5.2.2020 julkaisemassaan Suomen nykyistä asevelvollisuusjärjestelmää koskevia onnettoman huonoja väittämiä käsittelevässä merkinnässä Hölmöimmät lausunnot, TOP 10]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti