lauantai 14. maaliskuuta 2020

S Presidentti Trump ei ole oikeasti huolissaan yhdysvaltalaisten terveydestä

Jos Trump olisi oikeasti huolissaan amerikkalaisten terveydestä, hän investoisi maansa terveydenhuoltoon. Yhdysvalloissa epidemian hillitseminen on vaikeaa, koska virustestit ja sairauslomat ovat ylellisyyttä ja hyvä terveydenhuolto on varattu maksukykyisimmille.

Hekään eivät kuitenkaan ole epidemialta suojassa, koska köyhien ja rikkaiden välille Trump ei pysty virusmuuria rakentamaan.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 13.3.2020 julkaistussa pääkirjoituksessa Presidentti Donald Trumpin määräämä lentokieltokin oli lähinnä siirto vaalikamppailussa.]

2 kommenttia:

 1. Mitäpä Trump voisi koskaan tehdä valtamediamme mielestä oikein muuta kuin hirttää itsensä Times Squaren keskelle?

  Koska hän ei aio tehdä niin, on meillä edessämme vielä vähintään neljä vuotta lisää lukeaksemme valtamediamme keskinäisen kilpailun tuotoksia siitä, kuka osaa kaikkein röyhkeimmin loukata maailman voimakkaimman suurvallan johtajaa.

  Samaan aikaan samat ihmiset saattavat ilmeisen vakavissaan pohtia keskenään niitä ehtoja, joilla USA ja NATO juoksisivat Suomen apuun heti, jos Venäjä alkaisi uhata.

  Oikea vastaus:
  Suomi ei kuulu NATOon.
  Suomi on nauttinut about 100 vuotta melkoista goodwillia USAssa.
  Suomi on tehnyt tällä vuosituhannella kaikkensa tuhotakseen tuon goodwillin ja suututtaaksen USAn yleisesti ja sen johtajan erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kyllä.

   Suomi ei kuulu NATOon, joten emme saa jäsenyyden etuja. Eikä meillä ole keskinäistä puolustussopimusta myöskään Yhdysvaltain kanssa.

   Yhdysvalloissa myös monet ihan tavalliset ihmiset suhtautuvat kriittisesti julkisesti rahoitettuun terveydenhuoltoon.

   Poista