tiistai 1. elokuuta 2017

S Vaatimus konsensuksesta on este keskustelulle

Suomalaisen keskustelun ongelma on se, että keskustelijat eivät ole tyytyväisiä, jos he eivät päädy yksimieliseen lopputulokseen. Jos jostakin väitteestä ollaan eri mieltä, on se hyökkäys toisen ihmisen identiteettiä kohtaan. Esimerkiksi Ranskassa ja monessa muussakin kulttuurissa keskustelu voi päättyä niin, että vaikka olemme eri mieltä tästä asiasta, keskustelu oli hyvä.

Mutta neuvottelu, se on täysin eri asia. Esimerkiksi rasistien ja äärioikeistolaisten kanssa ei pidä neuvotella, koska neuvottelussa pitää tehdä myönnytyksiä. Hinnaksi voivat muodostua sananvapaus ja ihmisoikeudet.

[työläiskirjailijaksi, lesboikoniksi ja ihmisoikeustaistelijaksi kutsuttu Pirkko Saisio Ylen sivuilla 21.5.2017 julkaistussa Jussi Mankkisen kirjoittamassa jutussa Pirkko Saisio: Suomessa on liikaa kiellettyjä kysymyksiä]

[...Helsingin sanomat -lehti oli julkaissut 13.5.2017 Saision haastattelun, jossa tämä oli puhunut väritetyistä faktoista, maahanmuutosta ja punavihreästä kuplasta, ja sepä oli sitten laukaissut paskamyrskyn.]

[PS Mitä Saisio tuossa sanoo "rasisteista" ja "äärioikeistolaisista", niin hän ei ilmeisestikään tarkoita termeillä samaa kuin monet oikeinajattelijat, vaan puhuu ihan oikeista rasisteista, natseista, demokratian vastustajista ja poliittisen väkivallan kannattajista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti