torstai 24. elokuuta 2017

S Oikeinajattelevien hartaita ajatuksia, osa 5

Helsingin yliopiston sosiologian väitöskirjatutkija Karin Creutz on tutkinut väkivaltaista ekstremismiä Suomessa. Hän haastatteli ääriliike Isisiin osallistuneiden läheisiä ja teki havainnon, joka on varmasti monelle yllätys. Isisiin lähtee aivan kunnollista, pärjäävää väkeä.
Eli kyseinen nainen hoksasi sen, mitä täällä voiman pimeällä puolella on hoksattu aikaa sitten. Mutta luonnollisesti suvaitsevais-tiedostavana ihmisenä hän päätyy toisenlaisiin johtopäätöksiin:
Työntävänä tekijänä näyttäytyy Suomen yhteiskunnallinen ilmapiiri, joka on muuttunut aggressiivisemmaksi kymmenen viime vuoden aikana. Creutzin tutkimusten mukaan Suomen muslimit kokevat olevansa ahtaalla. Nykyään voi julkisesti sanoa sellaisia törkeyksiä, joita ei voinut 15 vuotta sitten kuvitellakaan.
Jos unohdetaan sellainen pikkuseikka (minkä kyseinen Creutz tietoisesti unohtaa) että faktoihin pohjautuva arvostelu ei ole törkeyttä niin voidaan vielä kysyä, että miksi hän ei puhu yli 15 vuotta sitten alkaneesta kantaväestöön kohdistuvasta väkivallasta? 

[Näin oli lausuttu Yrjöperskeles-blogissa 3.7.2017 julkaistussa merkinnässä Kuudes epistola, joka sisältää kokoelman oikeinajattelevien hartaita ajatuksia ja bloginpitäjän kommentit niihin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti