sunnuntai 27. elokuuta 2017

S Yksityistäisi tasa-arvovaltuutetun

Hyvä läppä, että Suomessa on olevinaan joku tasa-arvo-ongelma, jos naiselle annetaan alennusta jostain tuotteista, joita miehet eivät muutenkaan ostaisi. Tämä on juurikin niitä asioita, jotka todistavat, että Venäjän hyökkäys Suomeen olisi erittäin positiivinen asia. Jengi ehkä joutuisi ottamaan päänsä pois perseestä ja miettimään, mikä on oikeasti tärkeää ja mikä ei.

Nimittäin mitä helvettiä? Minkä takia tällaisesta pitää edes valittaa yhtään mitään? (Joo, kyllä minä tiedän, että tämä on Suomen rikoslain mukaan laitonta, mutta ketä kiinnostaa, mitä joku Suomen rikoslaki sanoo. Ainakaan meikää ei erityisemmin kiinnosta.)

Suomessa on myös oikeita miehiin kohdistuvia tasa-arvo-ongelmia. Tällaisia ovat esimerkiksi pelkästään miehiin kohdistuva pakkotyövelvollisuus, äitien suosiminen huoltajuuskiistoissa ja se, että miehille annetaan samoista rikoksista isompia tuomioita kuin naisille. Nämä ovat sellaisia ongelmia, joihin oikeastikin pitäisi puuttua.

Nämä ovat tietysti myös sellaisia ongelmia, joihin ei tulla puuttumaan ainakaan meikän elämän aikana. Myös tulevaisuudessa sukupuolielimesi määrittelee, tuleeko kyttä hakemaan sinut aseen kanssa kasarmille ja lennätkö tapon yrittämisestä linnaan vai saatko ehdollista.

Yrityksellä pitäisi olla vapaassa maailmassa oikeus valikoida asiakkaansa ja valita aivan itse, miten hinnoittelee tuotteensa. Vapaat markkinat ja kilpailu sitten ratkaisevat, onko firman toiminta järkevää vai typerää. Jos yritys tahtoo pyytää enemmän rahaa vaikka miehiltä tai koirilta, niin siitä vaan. Koska Suomi ei ole vielä kommunismi, täällä on olemassa enemmän kuin yksi yritys, joten miehet voivat sitten mennä sinne, jossa heitä ei syrjitä.

Yksityisyritysten harjoittama syrjintä ei ole mikään ongelma. Sen sijaan valtion harjoittama syrjintä, kuten puolueellinen oikeuskäytäntö ja pakkotyö, ovat oikeita tasa-arvo-ongelmia.

PS. Yksityistäisin tasa-arvovaltuutetun.

[pitkätukkaisen ituhipin näköinen vanha (mutta kuitenkin suhteellisen nuori) netsi Jiri Keronen 25.8.2017 Facebookissa]

[Teksti liittyy Hesarin juttuun Naisia suosiva alennuskampanja viranomaisten tutkintaan – entä onko Finlaysonilla itsellään tasa-arvoiset palkat?.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti