torstai 18. toukokuuta 2023

S Suomi on koko maailman sosiaalitoimisto, osa 1

[...] Voisi tietenkin ajatella myös Euroopan hymniä (Est Europa nunc unita, ks. Vihavainen: Haun euroopan hymni tulokset (timo-vihavainen.blogspot.com)). Hymnihän on itse asiassa Oodi ilolle ja sopisi paljon paremmin maailman onnellisimman maan tunnukseksi kuin Runebergin ruikutus Euroopan köyhäintalon (Z. Topelius) puolustukseksi.

Emmehän me enää ole noita surkimuksia maasta, jossa sudet syövät lapsia ja aikuiset kuolevat nälkään. Suomi on nyt Sanna Marinin maa, joka jakaa miljardeja oikealle ja vasemmalle ja bilettää huolettomasti Ruisrockissa silloin, kun surkeat saksalaiset yrittävät kynsin hampain käyttäytyä ikään kuin ”oma maa ensin”-ajattelu olisi sopivaa Euroopan yhteisössä, joka on myös ja jopa ennen muuta arvoyhteisö.

Tällaisen Suomen kuuluisi kyllä joka tapauksessa saada oma, uusi hymninsä, sillä sen esikuvallisuus on sitä luokkaa, ettei vetäytyminen yhteisen tunnuksen taa tee asialle oikeutta.[...]

[Näin oli lausuttu Timo Vihavaisen blogissa 14.5.2023 julkaistussa merkinnässä Eurooppalaisia hymnejä ennen Eurovisiota.]

2 kommenttia:

  1. Suomalaisella kun nyt vaan on oltava se joku vierasmaalainen herra, jolle alistua ja jonka hyväksyntää ostaa keinolla millä hyvänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Ja sillä herralla on oma rälssinsä täällä.

      Poista