torstai 25. toukokuuta 2023

S Venäjän kielen kouluopetuksesta pyritään pääsemään Baltiassa eroon, ja suomen kielen opetuksen suosio on maissa lisääntymässä

Venäjän kielen tilalle nousee usein suomi, kun koulut velvoitetaan lisäämään vieraan kielen valikoimaa Virossa. Pakkovenäjä loppuu kaikissa Baltian maissa Venäjän Ukrainan vastaisen suurhyökkäyksen seurauksena.

”Muutos on valtava. Ihmettelen, että se kesti niin kauan ja tulee nyt vasta sodan vuoksi”, sanoo opettaja Ilona Säälik Viron suomenopettajien yhdistyksestä puhelimitse HS:lle. Säälik työskentelee asiantuntijana Viron opetusministeriön alaisessa koulutuksen laadunarvioinnin virastossa, Hakassa.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 23.5.2023 julkaistussa Kaja Kunnaksen kirjoittamassa uutisartikkelissa Pakkovenäjä loppuu Baltiassa, suomen kielen suosio kasvaa.]

3 kommenttia:

 1. Hieman yllätyin tuosta, että vihollismiehittäjän kieli on Baltian maissa ollut tähän asti pakkokieli;
  olisi luullut siitä päästyn pois jo NATOon liittymisen jälkeen.

  Mutta toisaalta;
  niinhän Suomen kansakin oli vielä pari vuotta sitten uskossaan vahva, ettei tänne mitään NATOn sotahulluja koskaan tarvita!
  Äkkiä muuttui se kuuluisa Yleinen Mielipide, kun naamiot putosivat ja niiden takaa paljastui Ryssän todellinen roistonnaama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ei ole ollut varsinaisesti pakollinen kieli, mutta muiden kielten opettajista on ollut sen verran paljon pulaa, että kouluissa on jouduttu opiskelemaan sitten venättää.

   Poista
  2. Olikin sellainen ongelma.
   Outoa, ettei opettajakoulutuksessa panostettu enemmän asiaan.

   Poista