keskiviikko 31. toukokuuta 2023

S Afganistan on kuin tosielämän The Handmaid's Tale

Päätös rajoittaa naisten koulutusta on aiheuttanut jo lapsiavioliittojen lisääntymistä, mielenterveysongelmia ja monia muita ongelmia naisille. Naisten itsemurhat ovat lisääntyneet.

Käytännössä kyse on sukupuoleen perustuvasta apartheidista, Hossaini kuvaa.

”Afganistan on kuin tosielämän The Handmaid's Tale. Naisilla ei ole mitään oikeuksia, heidät koetaan miehen omaisuutena.”

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 19.12.2022 julkaistussa Sann Raita-Ahon kirjoittamassa uutisartikkelissa ”Afganistan on tosi­elämän Handmaid’s Tale”, sanoo aktivisti Aziza Hossaini naisten asemasta.]

[PS. Aiheeseen jotenkin liittyen, niin 30. syyskuuta 2020 olin julkaissut tässä blogissani merkinnän otsikolla Handmaid's Tale: islamofobistinen salaliitto?.]

4 kommenttia:

 1. Mitä enemmän vapauksia ja oikeuksia naisilla, sitä enemmän he sekä
  rääkyvät kuinka heidän asemansa on huonompi kuin missään muualla että
  tuottavat omaan maahansa miehiä sellaisista kulttuureista, joissa naisen asema on mahdollisimman huono.

  He haluavat samalla syödä kakun ja säästää sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä he haluavat tulla kohdelluiksi sekä naisina että myös tasa-arvoisina.

   Poista
  2. Jotenkin tulee länsimaisen naisen touhuista sellainen vaikutelma, ettei tämä oikeasti haluakaan mitään vapauksia ja oikeuksia, vaan haluaisi mieluummin olla kuin afganistitar.

   Mut ei kummiskaan oikeesti vaan silleen leikisti mut kuiteski oikeesti niin ettei se ois vaan leikisti vaik se oiski ja oi voi voi ku sitä on niin kauheen vaikee selittää mut sen voi kyl tuntee ihan oikein!
   Kikatikikati. Pimps! Pimps!!

   Poista
  3. Kyseessä lienee kuitenkin vaikutusvaltainen vähemmistö. Naissukupuolen edustajissa taitaa olla enemmän konformisteja kuin miessukupuolen edustajissa, ja siksi monet naiset ovat taipuvaiset kannattamaan sellaista, minkä kuvittelevat edustavan yleistä mielipidettä.

   Poista