maanantai 29. toukokuuta 2023

S Perussuomalaiset kääntyi varsin nopeasti Nato-jäsenyyden kannalle

Perussuomalaisista osansa saavat Laura Huhtasaari, Matti Putkonen ja Olli Kotro. Jussi Halla-aho puolestaan saa ansaitsemaansa kiitosta. Virkki ei kuitenkaan mainitse, että jyrkän Nato-vastaisia Kremlin kellokkaita laiduntaa suurista puolueista eniten nimenomaan perussuomalaisten liepeillä, varsinkin puolueesta erotetuissa tai eronneissa erikoisjeppepiireissä. Niissä ei Putin-mielisyyttä vaivauduta edes peittelemään. Sama pätee tietenkin kommunisteihin, joita edelleen on. He puhuvat edelleen rauhasta, ystävyydestä, yhteistyöstä ja avunannosta. Paitsi lännen kanssa.

Perussuomalaisten johdon ja kansanedustajien ylivoimaisen enemmistön nopea kääntyminen Nato-jäsenyyden kannalle repi vajaa vuosi sitten puolueen rivejä ankarasti, ja sosiaalisesta mediasta saa vieläkin lukea katkerokansan syvien rivien Nato-vastaista natinaa. Tosin puolueen kannatukselle Nato-kelkkaan hyppääminen näyttää tehneen pelkästään hyvää. Ratkaisu oli viisas ja osoittaa, että perussuomalaisten järkikärki kykenee tarvittaessa nopeisiin kannantarkistuksiin ja ryhtiliikkeisiin.

[Näin oli lausuttu Jussi K. Niemelän blogissa 14.3.2023 julkaistussa merkinnässä Yön vallat aamun valkeus jo voittaa, joka on esseearvio Pekka Virkin teoksesta Jälkisuomettumisen ruumiinavaus.]

2 kommenttia:

  1. Onneksi Perussuomalainen puolue oli ensin itsepuhdistunut vennamolaisista tyhjänänkyröijistä ja sen jälkeen siivottu tahallisista ja tahattomista Ryssän kätyreistä.
    Jäljellä oli isänmaallisia järkimiehiä ja -naisia tekemään isänmaallinen ja järkevä päätös liittyä lopullisesti Länteen.

    VastaaPoista