sunnuntai 21. toukokuuta 2023

S Joukkoraiskauksilla voi olla miesten yhteisöä vahvistava rooli

Tutkimus osoittaa, että myös raiskauksilla ja erityisesti joukkoraiskauksilla on miesten yhteisöä vahvistava rooli.

Suuri osa raiskauksista on nimenomaan joukkoraiskauksia, joiden enemmän tai vähemmän eksplisiittinen päämäärä on luoda ja vahvistaa ryhmään koheesiota. Vastarekrytoidut taistelijat Sierra Leonen sisällissodassa, jotka oli värvätty pakolla johonkin sisällissodan armeijaan, olivat aluksi pelokkaita ja eristyneitä vihamielisten ihmisten keskuudessa mutta saavuttivat luottamuksen ja lojaliteetin osallistuessaan julkisiin raiskauksiin.

Useat haastatellut kuvasivat joukkoraiskaukseen osallistumista epämiellyttävänä mutta tärkeänä ja välttämättömänä kokemuksena. Jengiläisten rikoksia käsitellyt länsimainen juristi kuvaa rikollisjengien suorittamia joukkoraiskauksia ja toteaa että joukkoraiskausten tavoitteena oli jengin koheesion vahvistaminen – naisilla oli koheesion kasvatuksessa pelkkä välineellinen rooli.

Onko venäläisten sotilaiden ukrainalaisiin naisiin ja lapsiin kohdistuneilla raiskauksilla tällainen rooli, tulee olemaan mielenkiintoinen tulevaisuuden tutkimusaihe.

[Näin oli lausuttu Sarastus-verkkolehdessä 15.10.2022 julkaistussa Jukka Aakulan kirjoittamassa kolumnissa Moraalinen väkivalta.]

[Melko kauheaa.] 

2 kommenttia:

  1. Joukkoraiskauksissa on jotain enemmän kuin lievästi homosteluseksualistista, vaikka uhreina olisikin vain naisia:
    kuinka moni täysheteromies pystyy touhuun, kun ympärillä hihkuu ja hilluu alastomia miehiä elimet tanassa?

    VastaaPoista