perjantai 4. marraskuuta 2022

S Suomeen ei tule ydinaseistusta NATO-jäsenyyden myötä

Nato-jäsenyyden toteutuessa Nato tuskin on tarjoamassa Suomeen ydinaseita tai Suomi niitä pyytämässä. Entä sitten ydinasein varustetun Nato-liittolaisen laivan tai lentokoneen pääsy Suomen alueelle esimerkiksi harjoituksissa?

Ylen kuuleman virkakäsityksen mukaan ydinenergialaki tällä hetkellä estäisi ydinaseilla varustetun laivan tai lentokoneen tulon Suomeen.

Hallituksen esitysluonnos ei ota kantaa siihen, miten asian pitäisi tulevaisuudessa olla. Tällainen tilanne jäänee siis ratkaistavaksi Suomen Nato-jäsenyyden toteutumisen jälkeen.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 3.11.2022 julkaistussa Hannu Tikkalan ja Ari Hakaluhdan kirjoittamassa artikkelissa Näin Nato-jäsenyys vaikuttaisi Suomeen – tässä neljä tärkeintä asiaa.]

[NATO-maiden ei oikeastaan maamme jäsenyyden astuttua voimaan kannata tuoda ydinaseita Suomen alueelle. Koska nimittäin on vaara, että aseellisen konfliktin puhjettua ne voisivat joutua vihollisvallan käsiin.]

2 kommenttia:

  1. Ydinkärkiä kuljettavien ohjusten nopeus ja kantomatka huomioiden ei ole merkitystä missä ne sijaitsevat, vaan niiden torjuntakyky.
    Jälkimmäistä me täällä Suomessa tarvitsemme;
    meidän suojaksemme osoitetut NATOn ydinasejärjestelmät voivat sijaita yhtä hyvin vaikka Puolassa.

    VastaaPoista