keskiviikko 23. marraskuuta 2022

S Suomalainen asenne viehättää The Hynemania

Suomi on löytänyt muuten paikkansa Hynemanin sydämessä. Omien sanojensa mukaan hänellä on ”sisua” siinä kuin suomalaisillakin, mitä tulee ongelmien ratkomiseen.

Myös Suomessa tapana oleva maanläheinen toiminta ja suora puhe ovat vedonneet mieheen.

”Ennen kunniahtohtoriuttani en tiennyt ainuttakaan suomalaista, enkä mitään Suomesta. Nyt tiedän ja olen läheinen monen suomalaisen kanssa. Kaikki tämä on varsin rikastava elementti elämälleni.”

Jamie Hyneman aikoo jatkossakin elää perheineen Kaliforniassa ja pyörittää siellä tehosteisiin erikoistunutta yritystään. Viisivuotisen professuurin luennot pidetään etäyhteyksillä.

Vähintään kerran tai kaksi vuodessa Hyneman on suunnitellut käyvänsä paikanpäällä Lappeenrannassa.

”Yhteistyömme on minusta hedelmällistä. Ihmiset ovat rehellisiä ja sanovat mitä tarkoittavat. Se on kulttuurisidonnainen asia tietysti, mutta myös asia, josta kannattaa olla ylpeä. Arvostan suuresti, kun huomaan, että minua oikeasti kuunnellaan ja ohjeitani noudatetaan, tai että minulle sanotaan vastaan, jos ehdotan hölmöjä.” 

[Näin oli lausuttu Seura-lehden sivuilla 27.1.2022 julkaistussa Jukka Hiiron kirjoittamassa artikkelissa Myytinmurtajien Jamie Hynemanin nuoruudessa hippiliike eli kultavuosiaan – Tuleva propellipää karkasi 14-vuotiaana kotoaan: ”Se oli mahtavaa aikaa”.]

[...Kuten Vihreiden barettien balladissa lausutaan: "Men who mean just what they say".]

[PS. 24.11.2022: Korjasin merijalkaväen Vihreillä bareteilla.]

3 kommenttia:

 1. Itse asiassa tuo siteerattu säe on Vihreiden Barettien hymnistä, ei merijalkaväen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas. Olet oikeassa. Olen jossain aivohämyssä ollut.

   Poista
  2. Normaaliolosuhteissa erotan nuo toisistaan kyllä melko hyvin. :)

   Poista