maanantai 21. marraskuuta 2022

S Sotapäälliköt ja uskonnolliset johtavat värväävät riveihinsä vaikutusalttiita nuoria, koska näillä impulssikontrolli on heikonlainen

Ihmisen aggressiivisuus on huipussaan 2–3-vuotiaana. Tällöin lapsi alkaa itsenäistyä, mutta impulssikontrolli on vielä kehittymätön. Toinen väkivaltaista ja holtitonta käytöstä lisäävä ikäkausi on teini-iästä parikymppiseksi asti.

Ei ihme, että sotapäälliköt ja uskonnolliset johtavat värväävät riveihinsä vaikutusalttiita nuoria, Nummenmaa sanoo. Iän myötä aivot kypsyvät, harkinta lisääntyy ja impulssikontrolli paranee.

”Ihmislajin suurin supervoima kuitenkin on, että pystymme pistämään yhteisen hyvän omien egoististen impulssiemme edelle.”

Laumassa eläessämme meidän täytyy sietää konflikteja ja tönimistä aamuruuhkassa. Jos naapuri jäkättää nurmikon kunnosta, aivot jarruttavat väkivaltaisia impulsseja, jotta emme täräytä häntä nenään.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 1.4.2022 julkaistussa Anna Sievisen kirjoittamassa uutisartikkelissa ”Tätä on mahdotonta selittää yhden miehen pahuudella” – Aivotutkija kertoo, miksi näemme nyt julmuutta, joka ylittää ymmärryksen.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti