lauantai 26. marraskuuta 2022

S Elonkehän pelastamiseksi tulisi tarjota ihmisille porkkanoita

Ihmisillä on vilpitöntä halua tehdä vihreitä valintoja. Väitettä tukevat monet kyselyt, gallupit sekä erilaiset raportit.

”Ihmisillä on nykypäivänä korkeat ympäristöarvot, mutta olisi tärkeää ihan yhteiskunnallisesti hyväksyä se tosiasia, ettemme yhtäkkiä muutu kovin korkeamoraalisiksi.”

Siksi politiikan pitäisi Vuorisesta muuttua.

”Vihreää politiikka ei saisi tehdä vain negaation kautta, että pistetään tietullit ja nostetaan sitä ja tätä maksua. Ihmisille olisi tarjottava nykyistä paljon enemmän porkkanoita tilalle. Vielä nykyäänkin ekologiset tuotteet ovat paljon kalliimpia kuin muut, vaikka sen pitäisi olla toisin päin. Tätä kehitystä pitäisi poliittisesti ehkäistä.”

Siis tukea yhteiskunnallisesti kestävää kehitystä, vähemmän kuluttavia matkustusmuotoja ja energiantuotantoa.

”Ja tätä varten yksi suurimpia yksilön vaikuttamiskeinoja ympäristöön on se, ketä äänestyskopissa äänestää. Siitä se lähtee.” 

[Näin oli lausuttu Seura-lehdessä 9.5.2022 julkaistussa Irina Björkmanin kirjoittamassa artikkelissa Ekologi Katariina E. M. Vuorinen ihmisen hyvyydestä: ”Olisi tärkeää yhteiskunnallisesti hyväksyä, ettemme yhtäkkiä muutu kovin korkeamoraalisiksi”.]

[Myös ihminen on eläin eikä mikään enkeli. Kyllä.]

[Uudelleenkäyttö, mahdollisuus korjata ja kierrätys kyllä olisivat varsin netsimäisiä ja isänmaallisia asioita.]

2 kommenttia:

  1. Emme todellakaan ole enkeleitä.
    Olemme tappaja-apinoita!
    Emme tahdo puputtaa porkkanaa, vaan iskeä kepillä pupua ja syödä sen.

    VastaaPoista