tiistai 1. marraskuuta 2022

S Entinen Putinin tukija pyysi anteeksi

– Minun on pakko pyytää anteeksi. Olin nuori. Monet ihailemani julkisuuden henkilöt kannattivat Vladimir Putinia. Häntä näytettiin sankarina, vahvana miehenä, joka on nostanut Venäjän jaloilleen. Kun jokainen idolini kannatti häntä, oli helppo ajatella, että siinä on hieno mies. Myöhemmin ryhdyin seuraamaan enemmän politiikkaa, ja olen katsellut Aleksei Navalnyin videoita, Kurhinen kertoo.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan Kurhisen valtasi aluksi hämmennys. Voiko tämä todella olla totta? Kurhinen ei koskaan uskonut, että Putin aloittaisi täysimittaisen sodan Ukrainaa vastaan.

– Häpeä on nyt suurimpia tunteita vihan lisäksi. Putin on pilannut kahden maan, kahden veljeskansan välit lopullisesti. Hän on pilannut ukrainalaisten elämän, mutta myös venäläisten elämän. Nyt tavalliset rivikansalaiset ovat eristettyinä Venäjällä.

Kurhinen uhosi polttavansa Venäjän passinsa mielenosoituksessa. Äiti oli pyytänyt, että Kurhinen malttaisi mielensä. Ilman passia Kurhinen ei enää pääsisi Venäjälle tapaamaan perhettään.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 4.3.2022 julkaistussa Annu Caseliuksen kirjoittamassa uutisartikkelissa Entinen Putinin tukija Antti Kurhinen pyytää nyt anteeksi: "Kun jokainen idolini kannatti häntä, oli helppo ajatella, että siinä on hieno mies".]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti