torstai 17. marraskuuta 2022

S Putin on nykyajan turboahdettu mutta vanhahko Goebbels

”Hyvät kuulijat!” presidentti aloitti. ”Esiintymiseni teema on Donbasin tilanne ja erikoisoperaatio alueen vapauttamiseksi uusnatsihallinnosta, joka anasti vallan Ukrainassa 2014 aseellisen vallankaappauksen seurauksena.”

Todellisuudessa puhe ei käsitellyt Donbasin tilannetta, eikä erikoisoperaatiota ole vaan meneillään on Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan. Myöskään uusnatsihallintoa ei ole nähty ainakaan Ukrainassa, eikä siellä tehty vuonna 2014 vallankaappausta vaan kyseessä oli kansannousu.

Putin oli aloittanut erään hirveimmistä julkisista puheistaan. Valheissa ja vääristelyissä hänen veroistaan ei helpolla löydä ainakaan tältä vuosisadalta.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 21.9.2022 julkaistussa pekka Hakalan kirjoittamassa uutisartikkelissa Liikekannallepanoa perustellut Putinin puhe oli lyhyt eikä siihen juuri mahtunut tosiasioita.]

[Itse asiassa Putinin ulkoministeri Sergei Lavrov on tällä vuosisadalla päästellyt suustaan yhtä mittavia valheita kuin Putin nyt. Viime vuosisadalta taas mieleeni tulee muuan Joseph Goebbels.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti