maanantai 28. marraskuuta 2022

S Menikö jokin pieleen Qatarissa? (osa 2)

Nyt tiedetään laajasti, että Qatarin kisapaikat rakentaneet siirtotyöläiset ovat olleet käytännössä nykyaikaisessa orjuudessa. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan kisoihin valmistautuminen on vaatinut tuhansien siirtotyöläisten hengen. Qatarin muutenkin surkea ihmisoikeustilanne on noussut kansainväliseksi uutiseksi, erityisesti naisten aseman sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtelun vuoksi. Dohaan kisojen alla saapuneita länsimaisia toimittajia tönineet turvamiehet puolestaan muistuttavat, että Qatarin edellistä suursatsausta eli televisiokanavaa al-Jazeeraa rahoittaa maa, jossa ei ole sananvapautta.

Fifa taas sai sementoitua maineensa korruptoituneena ja moraalittomana organisaationa. Sen entinen puheenjohtaja Sepp Blatter näyttäytyy ahneena roistona, mutta hänen seuraajansa Giovanni Infantino nokitti ryhtymällä vielä ”hyödylliseksi idiootiksi”. Infantino vaati Ukrainaan tulitaukoa MM-kisojen ajaksi, muttei osoittanut sanojaan Venäjälle eli hyökkääjälle. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 20.11.2022 julkaistussa pääkirjoituksessa Qatarin kisoista on reiluus kaukana.]

[Qatarin käytäntöjen arvostelu on kuitenkin kaksiteräinen miekka: se voi sataa persujen laariin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti