sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

S Suomalaisten ja virolaisten tulisi tutustua toisiinsa taas kunnolla

Viron Suomen-suurlähettiläällä Margus Laidrella on toive: hän haluaisi, että suomalaiset ja virolaiset tutustuivat jälleen kunnolla toisiinsa, kävisivät kylässä ja juttelisivat. Naapurimaa on nykyisin kyllä tuttu, mutta vain päällisin puolin.

– Kontaktit maidemme välillä ovat laajat, mutta syvyys puuttuu. Suomalaiset käyvät Virossa ostoksilla, kylpylöissä, teatterissa, konserteissa. Virolaiset tulevat Linnanmäelle ja teatteriin ja ennen kaikkea tekemään töitä, mutta me emme puhu toinen toistemme kanssa.

Hänen mukaansa molemmat maat tarvitsevat ystäviä naapurista – eikä vain siksi, että se on itse kullekin hauskaa ja avartavaa.

– Ehkä olen naiivi, mutta uskon, että tärkeimpiä ovat juuri ruohonjuuritason kontaktit, jos taivaalle joskus taas nousee myrskypilviä. Jos poliitikkojen on vaikea päättää, niin ruohonjuuri sanoo, että ”me tunnemme toisemme, täällä on ystävä”. Kyllä se vaikuttaa myös poliitikkoihin.

[Näin oli lausuttu Anniina Walliuksen kirjoittamassa Ylen sivuilla 24.2.2018 julkaistussa uutisartikkelissa Viron suurlähettiläs: "Suomalaisten ja virolaisten nykysuhteista puuttuu syvyys".]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti