tiistai 20. maaliskuuta 2018

S Pulloveden juojat juovat samalla myös muovia

Sadat miljoonat ihmiset juovat pullotettua vettä joka päivä. Ja he juovat niiden mukana mikromuoveja.

Tämä selviää kansainvälisen Orb Median teettämästä tutkimuksesta, jonka julkaisevat Orb Median lisäksi yhteistyössä monet kansainväliset mediatalot eri puolilla maailmaa. Yhteistyössä ovat mukana Ylen lisäksi muun muassa BBC, saksalaiset Die Zeit ja Deutsche Welle.

Tutkimuksessa käytiin läpi 259 vesipulloa 9 eri maasta. Pulloja hankittiin kaikilta viideltä mantereelta, Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta ja Pohjois- ja Etelä-Amerikasta.

Siinä käytiin läpi 11 vesimerkkiä. Brändeistä monet ovat kansainvälisesti tunnettuja. Osa on sellaisia, joihin suomalainen saattaa törmätä ainoastaan eksoottisissa lomakohteissa. Tutkituista brändeistä vain kahta, Eviania ja San Pellegrinoa, myydään Suomessa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun pullovesien sisältämää mikromuovia, eli äärimmäisen pieniä muovihukkasia, on tutkittu näin laajasti.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 15.3.2018 julkaistussa uutisartikkelissa Tiesitkö, että juot pulloveden mukana muovia? Laaja, kansainvälinen selvitys paljastaa, että pullovesissä on runsaasti mikromuoveja.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti