torstai 22. maaliskuuta 2018

S Halliksen mukaan vanhamedian nykyinen keino polkea kengän alle Perussuomalaisia on heistä vaikeneminen

Median perinteinen tapa suhtautua perussuomalaisiin on ollut pöyristyminen ja kauhistelu. Vaikutus vuoden 2011 ja 2015 vaaleissa oli toivottuun nähden päinvastainen.

Toimittajat ovat oppineet virheistään, ja viimeisen puolen vuoden ajan linjana onkin ollut systemaattinen vaikeneminen ja sivuuttaminen. Esim. soteuudistusta ja sopeutumiseläkettä koskevassa keskustelussa television keskusteluohjelmiin kutsuttiin oppositiosta demarit ja vihreät, ja välillä tasapainon vuoksi vihreät ja demarit. Eduskuntakeskustelujen raportoinnissa HS ja IL uutisoivat kaikkien muiden puolueiden paitsi perussuomalaisten puheenvuoroista.

Tätä taustaa vasten on hyvä nähdä, että perussuomalaisten kannatus on varsin vakaata. Myös kannastaan varmojen osuus on perussuomalaisilla kaikkein suurin.

Huomionarvoista on myös se, että kun joku on riittävän huono, edes median aulis hehkutus ja naaman jatkuva näkyminen ei nosta kannatusta.

[Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho 18.3.2018 Facebookissa. Ulostuloon liittyy Helsingin sanomat -lehden artikkeli Sdp nousi hengittämään kokoomuksen niskaan suurimpana puolueena – Politiikan tutkija: ”Näyttää merkittävältä nousulta”]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti