keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

S Jos Lähi-idässä naisilla olisi sananvapaus

On turha syyttää sitä, että maahanmuuttajia ei “kotouteta” tarpeeksi hyvin tai että he eivät tiedä, etteikö naisiin saisi kajota. Kaikki turvapaikanhakijat ovat varmuudella erittäin tietoisia siitä, että raiskaus on rikos ja että naisilla on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen. Seksuaalinen häirintä ei ole missään päin maailmaa sallittua.

Tämän kirjoituksen yhteydessä moni muslimi voi suuttua ja moni rasisti innostua. Kumpikaan reaktio ei ole tämän kirjoituksen tavoite. Maahanmuuttajataustaisten tekemästä seksuaalisesta häirinnästä Suomessa ei pidä vaieta. Se on yksi vinoutuneen, patriarkaalisen kulttuurin ilmentymä, ja sillä ei ole paikkaa tasa-arvoisessa hyvinvointiyhteiskunnassa. Peittämällä, selittelemällä ja lakaisemalla asioita maton alle ei naisten kokemaa häirintää saada vähennettyä.

Jos Lähi-idässä olisi sananvapaus, veikkaan että jokaisella naisella olisi oma #MeToo-tarina kerrottavana.

[Alan Salehzadeh, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut uussuomalainen tutkija ja luennoitsija, blogissaan 4.12.2017 julkaisemassaan merkinnässä Näkökulma: Jos Lähi-idässä olisi sananvapaus, millaisia #MeToo-tarinoita musliminaiset kertoisivat?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti