lauantai 24. maaliskuuta 2018

S Soininvaara Lepomäen sotejutusta: Uudeltamaalta karsittava 6000 sote-ammattilaista jo vuonna 2020

Kuvitellaanpa kuitenkin, että tuo budjettirajoitus pätee. Tuskin yllättää ketään, että tässä suunnitelmassa on tarkoitus säästää Uudeltamaalta ja siirtää rahoja muiden maakuntien käytettäväksi. Tällä kertaa sitä ei kuitenkaan voida kompensoida veroja korottamalla, koska maakunnilla ei ole verotusoikeutta. Uudellamaalla on vaikeutettava palvelujen saantia. Jo vuonna 2020 Uudellamaalla on sotesta säästettävä 300 M€, mikä tarkoittaa runsaan 6 000 hengen työpanosta. Samanaikaisesti otetaan käyttöön täysin uusi ja kokeilematon talousmalli, jossa on aivan varmasti korjattavaa. Ainakin osa soteyrityksistä tulee rahastamaan kaikki porsaanreiät raskaamman mukaan. Mehiläinenhän antoi jo mallia omista toimintatavoistaan. Niinpä säästötarve on tosiasiassa paljon enemmän kuin tuo 300 M€. Aikaa myöten pahimmat porsaanreiät tukitaan, mutta ensimmäisenä vuonna niiden läpi valuu rahaa paljon.

Kokoomus, jolla tämä terveydenhuollon yksityistäminen on sydämenasia, on vastuussa siitä terveydenhuollon kurjuudesta, joka Uuttamaata tulee kohtaamaan. Ehkä juuri siksi esitystä vastaan on niin paljon napinaa Uudenmaan ja Helsingin kokoomuksessa. Tietävät jo, mikä on edessä. 

[Vihreiden Grand Old Man (anteeksi anglismi) Osmo Soininvaara blogissaan 4.3.2018 julkaisemassaan merkinnässä Lepomäki oikeassa sotesta, mutta ei hänenkään mallinsa toimi]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti