maanantai 30. syyskuuta 2024

S Koska Saudi-Arabia on upporikas öljyvaltio, sen räikeiltä ihmisoikeuksien loukkaamisilta on ummistettu silmät

Länsimaailma USA:n johdolla on ummistanut silmänsä ihmisoikeuksien polkemiselle, koska maassa on öljyä ja se on upporikas. Puhumattakaan jo ökyrikkaista jalkapallotähdistä, joiden silmät kiiluvat rialmiljardien edessä. Naisten sorrolta ja ihmisoikeuksien polkemiselta voi ummistaa silmänsä, mutta rialeilta ja dollareilta ei.

[Näin oli lausuttu Suomen Vapaa-ajattelijoiden sivuilla joskus julkaistussa Yki Räikkälän kirjoittamassa artikkelissa Pako maasta, jossa ihmisoikeudet eivät ole naisille, joka on kirja-esittely Rahaf Mohammedin kirjoittamasta kirjasta Kapinallinen – pako Saudi-Arabiasta vapauteen.]

[Niin. Yleensä muutenkin ihminen tekee hyvää silloin, kun siitä on omalle itselle hyötyä. Harvoin silloin, kun siitä on itselle haittaa.]

2 kommenttia:

  1. Saudi-Arabia on myös geopoliittisesti arvokkaalla paikalla ja siksi USAn keskeisen tärkeä arabiliittolainen Lähi-idässä.
    Sitä paikkaa pitäisi nyt Qusay Husseinin johtama Irak, jos hänen isänsä Saddam olisi ymmärtänyt olla hyökkäämättä Kuwaitiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman lisää historiaa:

      Aikoinaan eli vuoden 1941 alkupuolella natsit taistelivat Irakissa lyhyen aikaa brittiläistä imperialismia vastaan, kun irakilaiset halusivat britit pois maasta. Britit taas halusivat pysyä Irakissa, myös siitä syystä, että maa toimi välimatkanpysäkkinä, kun Intiasta piti siirtää joukkoja muualle.

      Mutta koska Hitlerillä oli kiire saada valmistelut Neuvostoliiton vastaiseen sotaretkeen kuntoon, niin hän ei voinut toimittaa Irakin lentoretkikunnalle operaation tarvitsemia resursseja. Luftwaffe menetti vaikeissa aavikko-olosuhteissa lyhyessä ajassa 3/4 lentokalustostaan. Silti heidän voi myös sanoa menestyneen pikku sodassaan Irakissa. He myöskin menettivät ainoastaan yhden sotilaistaan, joka oli majuri Axel von Blomberg, joka oli Heinkel 111 -pommikoneella lentänyt tervehdystarkoituksessa Bagdadin yllä matalalla. Irakilaiset eivät kuitenkaan olleet koskaan nähneet saksalaisten palkkiristitunnusta. He luulivat täten konetta brittiläiseksi, ja vaikka heillä ei ollut ollenkaan käytettävissään ilmatorjunta-aseita, niin he paahtoivat konetta kohti kaikilla putkilla. Von Blombergiin osui yksi kiväärinluoti, joka aiheutti lopulta hänen kuolemansa. Briteillä oli muuten lentokalustossa 10-, 15-, tai jopa 20-kertainen ylivoima.

      Muut Luftwaffen lentokoneet Irakissa oli maalattu Irakin Ilmavoimien väreihin ja niissä oli myöskin irakilainen maatunnus. Luftwaffen lentäjät ja muu henkilökunta olivat myöskin pukeutuneet irakilaisiin univormuihin.

      Melko pian Luftwaffe veti sitten retkikunnan takaisin Eurooppaan. Juuri, kun olisi alettu saada sinne aavikkokäyttöön muunnettuja hävittäjälentokoneita.

      Axel von Blomberg oli kenraali Werner von Blombergin poika.

      Poista