sunnuntai 28. lokakuuta 2018

S Islamin sharia-laille ei pidä antaa länsimaissa tilaa

”Tällaisia asioita olisivat luultavasti avioerot, perinnönjaot ja jotkin muslimien väliset liikesopimukset. Näihin ei liity mitään shariaan pohjaavia rangaistuksia.”

Paitsi että valtiossa kuuluu noudattaa valtion säätämiä lakeja avioerojen, perinnönjakojen ja liikesopimuksien välillä. Kenelläkään ei ole oikeutta säädellä itse avioeroja, perinnänjakoja ja tehdä hämäriä liikesopimuksia omilla säännöillään. Suomessa pätee näihin kaikkiin Suomen laki, jota olemme viimeiset sata vuotta parantaneet ottamaan tasa-arvoisesti kaikki huomioon reilusti.

Nämä asiat eivät kuitenkaan näytä valoisalta musliminaisille. Monesti musliminainen ei saa edes anoa avioliittoa ja monesti avioero meinaisi koko yhteisön ja suvun syrjimistä. Se on ”kunniatonta”. Itse muslimimaita katsoessa, sharia-laki toteutuu niin että mies tekee mitä haluaa, ottaa useampia vaimoja, sekä päättää milloin koittaa avioero. Tähän faktaan harvemmin vaikuttaa mitä Koraanissa oikeasti sanotaan tai mitä nainen ajattelee. Islam on ääripatriarkaalinen uskonto, sekä sharia-laki suosii avioerossa miestä. Monesti musliminaiselle ei edes myönnetä avioeroa, vaikka pääsisi sitä anomaankin sharia-lain mukaisesti imaamilta. Tämä on varsin yleinen ongelma muslimimaissa, sekä Euroopassa, paikoissa, joissa harjoitetaan sharia-lakia, kuten Iso-Britannia. 

[Anter Yaşa kirjoituksessaan Sharia-laille ei pitäisi antaa länsimaissa senttiäkään tilaa. Pelkkä usko toimivuudesta ei riitä. (En tiedä, minä päivänä tämä on ilmestynyt, koska mistään miehen sivuilta ei tietoa löydy.)]

2 kommenttia:

  1. Hyvin sanottu. Mutta ikävä kyllä monikulttuurihurmoksessaan hallitsijamme saattavat kyllä keksiä mitä tahansa idioottimaista tämän aiheen tiimoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Luin muuten jostain, että kouluissa aletaan puhua orjalaivojen tervasta.

      Elämme entistä enemmän Pahkasian aikaa!

      Poista