keskiviikko 3. lokakuuta 2018

S Harmaan sävyjen tunnistaminen puuttuu keskustelukulttuurista

Pirkko Saisio kuvaa nykykeskustelua taistolaiseksi: Olet joko meidän puolellamme tai meitä vastaan. Keskustelussa ei ole harmaan sävyjä, on vain mustaa ja valkoista, pimeää ja valoa - yksi oikea mielipide, jota kaikkien tulee kuorossa toistaa.

Muuten sinut loataan, toimeentulosi ehkä tuhotaan ja sinut pakotetaan julkiseen anteeksipyyntöön. Jos et siihen suostu tai pyydät anteeksi väärällä tavalla, somemylly jauhaa sinut palasiksi.

Aion käydä viikonloppuna herättäjäjuhlissa, ihan uteliaisuudesta. Viime viikonloppuna seurasin kavereiden kanssa Pride-marssia. Kaksi täysin erilaista maailmaa - ihmisiä, joiden maailmankuvat eivät ehkä kohtaa. Suomi on polarisoitunut - tuolla jossain asuu ihmisiä, jotka ajattelevat täysin toisin kuin sinä.

Silti meidän pitäisi elää yhdessä tässä maassa, rakentaa tulevaisuuden Suomea, kohdata toisemme. Hyväksyä se, että kaikki eivät ole samaa mieltä - kenelläkään ei ole yksinoikeutta mielipiteeseen.

Eikä se haittaa - sillä kuka edes haluaisi elää yhden totuuden maassa? Erimielisyys on rikkaus, ei ongelma. 

[Sanna Ukkola Ylen blogissaan 5.7.2018 julkaisemassaan merkinnässä Nykyajan pyhät lehmät - eli miksi Pirkko Saisio pelottaa?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti