keskiviikko 10. lokakuuta 2018

S Haluaa olla kotoutuva maahanmuuttaja

Ennen Suomeen tuloaan Felicia tiesi vain, että Suomi on turvallinen paikka elää. Hänelle olivat tuttuja Nokia, suomalainen jääkiekko, formulakuskit sekä Rasmus, Him, Antti Tuisku ja Lordi. Sen sijaan suomalainen kulttuuri, yhteiskunta ja elämä täällä olivat hänelle täysin tuntemattomia. Nyt hän on kotiutunut hyvin Suomeen ja Poriin.

– Pori on pieni paikka ja täällä on helppo liikkua. Asumme lähellä toria ja löydän helposti kaikkiin haluamiini paikkoihin. Joskus kuitenkin haaveilen Helsingissä tai Tampereella asumisesta, hän kertoo.

Hän kertoo haluavansa olla niitä maahanmuuttajia, jotka katselevat suomalaista televisiota, kuuntelevat suomalaista radiota ja elävät tässä yhteiskunnassa suomalaisten tavoin.

– Kun tuntee suomalaisten kulttuuria ja elämäntyyliä, on helpompi tutustua paikallisiin ihmisiin ja keskustella heidän kanssaan. Kuuntelen suomalaista musiikkia, en tosin kaikkia bändejä ja laulajia. Pidän suomalaisesta ruuasta kuten lipeäkalasta.

[Näin oli lausuttu Näkövammaisten liitto ry:n Airut-lehdessä 15.6.2018 julkaistussa Marianne Tenhamin kirjoittamassa artikkelissa Fe­li­cia Prehn tu­li Yh­dys­val­lois­ta Suomeen eu­ro­dan­cen ryt­meil­lä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti