torstai 18. lokakuuta 2018

S Halla-aho "vääräoppisen" kustantajan jättämisestä pois kirjamessuilta

Minun mielestäni vääräoppisen kustantajan häätäminen kirjamessuilta rajoittaa sananvapautta ja tukahduttaa yhteiskunnallista keskustelua paljon enemmän kuin se, että yliopistossa ei opeteta sukupuolentutkimusta.

[Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho Twitterissä 17.10.2018. Ulostuloon liittyy Iltalehden uutisartikkeli Unkari kieltää sukupuolentutkimuksen yliopistossa - ”Se on ideologiaa, ei tiedettä”.]

[PS. Kyseinen kirjakustantaja on siis vuonna 2016 perustettu Kiuas kustannus Oy.]

2 kommenttia:

  1. Olisi mukava käydä ratsaamassa messuilla esillä oleva aineisto ihan tavalliseksi messuvieraaksi naamioituneena. Lyönpä vetoa, että sieltä löytyisi vähällä vaivalla huomattavasti Kiukaan kirjoja (tai jopa Sarastus-lehden materiaalia) rankempaa kamaa ns. "ihmisoikeuksien" näkökulmasta.

    Toisaalta Kiukaan syrjimispäätöksen julkilausuttuna syynä näyttää olevan pikemminkin kustannustoimittaja T. Hännikäisen jossain määrin värikäs yksityiselämä, tarkemmin sanoen hra. Hännikäisen hilpeän karnevalistinen nettiperseily muuanna juhannuksena. (Okei, se raiskattujen naisten saitilla ördääminen meni liian pitkälle, mutta sen T.H. itsekin tietää ja on siitä vilpittömästi pahoillaan; kännätessä sattuu kaikenlaista.)

    Mutta onko tällainen, öö, sanotaan nyt vaikka estoton käytös suomalaisessa kirjallisuudessa varsinaisesti ennen näkemätön ilmiö? Kattia kanssa! Muutama päivä sitten edesmennyt Arto Paasilinna - requiescat in pace! - oli koko lailla railakas juhlija ja juhlatuulella ollessaan toisinaan myös poliittisesti hyvin epäkorrekti tapaus, vaikka hänen aktiivisimpina vuosinaan suomalainen lehdistö oli näistä keisseistä hienotunteisesti vaiti. Entä nykyisen kirjallisuustunkiomme kukko numero uno eli Jari Tervo? Siinä vasta känniääliö. Mutta kun mielipiteet ovat ajan hengen ja vallitsevan intellektuaalisen muodin mukaiset, niin mitäpä sitä hyvän kirjailijan pikku paheisiin puuttumaan...

    Tähän on tultu, sanoi Kauko Kare -vainaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, uskoisin, että löytyisi tuhmaakin tuhmempaa materiaalia messuilta.

      Timo Hännikäinen ei välttämättä ole paras mies kaikista, mutta taiteilijoille ja Jari Tervolle sellainen suotakoon.

      Poista