tiistai 14. marraskuuta 2017

S Zensur hilft keinem Kind

Moni kansallismielinen vaikuttajatuttuni on kertonut, kuinka heidän mielipiteitään on sensuroitu ja tilejä jäädytetty. Kun näitä tapauksia on tullut niin paljon esille, alkaa meno väkisinkin muistuttaa neuvostoliittolaista mentaliteettia. Itseltäni Facebook-tili on jäädytetty jo yli viisi kertaa.

Kertokaa minulle, onko sensuurin alkaminen kertonut mitään hyvää missään yhteiskunnassa, valtiossa tai valtakunnassa läpi historian. Miksi me ihmiset emme opi. Miksi meillä on niin kova hinku kontrolloida toisten mielipiteitä sen sijaan, että pyrkisimme haastaamaan ne ja sitä kautta viemään kehitystä yhteiskunnassamme eteenpäin? Sensuurin automaattisena sivu- tai päävaikutuksena tulee ongelmista vaikeneminen.

Katolinen kirkko vainosi tiedemiesten näkemyksiä maailman pallomaisesta muodosta. Neuvostoliitto puolestaan sensuroi kristinuskoa. Natsit eivät sensuroineet vain mielipiteitä vaan ihmisiä ulos tästä maailmasta. Suomi Oy Ab puolestaan sensuroi kirjailija Hannu Salaman vuonna 1964 julkaistusta kirjasta ‘Juhannustanssit’ sivut 139-142 aina vuoteen 1990 saakka, jonka jälkeen elämästä kirjoittaminen onkin jälleen ollut ok. Usean vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen Suomen oikeuslaitos on herännyt sensuroimaan ainoan oikean totuuden tunnossaan. 2010-luvusta on tullut suomisensuurin kulta-aikaa, kun tuomioita ja niihin liittyviä sensurointipäätöksiä on jaettu islamiin liittyen oikein urakalla kansallismielisille. Myös poliisilaitos on valjastettu vihapuherymineen tähän sensuurihysteriaan.

Ketä ihan oikeasti sensuuri on hyödyttänyt? Joka kerta jälkeenpäin on tajuttu, että sensuurilla on enemmän negatiivisia vaikutuksia. 

[homoseksuaalinen ihminen Sebastian Tynkkynen blogissaan 27.7.2017 julkaisemassaan merkinnässä Facebook on alkanut sensuroimaan kansallismielisten profiileja] 

[PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa blogikirjoitukseni Sananvapaudesta ja Olen liberaali, mutta millä tavalla.]

[II PS. Tynkkynen toki on väärässä väittäessään katolisen kirkon vainonneen ihmisiä näiden Maapallon muotoa koskevien käsitysten takia. Itse asiassa kyse oli siitä, että katolinen kirkko uskoi pallonmuotoisen Maan olevan kaikkeuden keskus, jota aurinkokin kiertää, ja sitten kun toiset sanoivat, että Maa on vain yksi niistä planeetoista, jotka kiertävät auringon ympäri, niin sillä puolella suututtiin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti