sunnuntai 26. marraskuuta 2017

S "Myös järjettömät ja tolkuttomat uskonnon muodot on hyväksyttävä osaksi julkista tilaa"

Pääministeri Juha Sipilän mukaan "mitään uskontoa tai uskonnollista tapaa ei pidä häivyttää julkisesta tilasta." Ui, kiitoksia, Sippe, meidän mies! Olenkin jo pidemmän aikaa tahtonut kovan luokan poliitikkojen hyväksyvän meikän eristiset orgiat kaaoksen jumalattaren kunniaksi keskellä Rotuaaria. Ei myöskään haittaa, jos meikä saa rauhassa esimerkiksi keittää kissoja tai kannibalisoida ruumiita Saatanan kunniaksi.

Oikeasti monet uskonnolliset tavat ovat juurikin sellaisia, jotka pitää pyrkiä aktiivisesti häivyttämään yhteiskunnasta. Tällaisia tapoja ovat esimerkiksi muslimien ja juutalaisten harjoittama lasten sukupuolielinten silpominen tai lestadiolaisten harjoittama naisten pakottaminen synnytyskoneiksi. Uskonnon nimissä ei tule suvaita mitään sellaista, mikä ei olisi myös ilman uskontoa ok. Jos esimerkiksi poikalapsen peniksen silpominen on hyväksyttävää kulttuurillisista ja uskonnollisista syistä, tulisi sen olla sallittua myös ilman mitään järkevää syytä tai vaikka sen takia, että demonit pääni sisällä käskevät.

Mutta se ei ole. Ja sen vuoksi tätä toimintaa ei saa suvaita myöskään silloin, kun sitä tehdään uskontojen nimissä. Jos imaami ei kättele presidentin puolisoa, koska presidentin puoliso on nainen, on tämä imaami mulkku, vaikka kuinka koittaisi perustella mulkkuutensa uskonnolla. Jos lestadiolainen suku sulkee jäsenensä ulos, koska tämä on kertonut ryhtyneensä epäilemään uskonyhteisön arvoja, tämä suku toimii moraalittomasti ja se tulee sellaisena myös yhteiskunnallisesti tuomita.

Sekulaariin liberalismiin, tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin perustuvien kulttuurien ja yhteiskuntien ei tule suvaita sellaisia uskonnollisia tapoja, jotka "haastavat" niitä. Uskontojen tulee muuttua ja yhteiskuntien maallistua. Uskonnot eivät ansaitse mitään erityiskohtelua mihinkään muihinkaan mielipiteisiin ja kuvitelmiin verrattuna.

PS. Oletteko muuten huomanneet, että lestadiolaisuudella on paljon yhteistä islamin kanssa? Molemmissa nainen on miehen alapuolella, molemmissa uskonnolliset yhteisöt uhkailevat jäseniään sosiaalisella paineella ja erottamisella, molemmissa harjoitetaan käytännössä sovittuja naimakauppoja ja niin edelleen.

PPS. Ei vittu, tajusin just, että Sipilä on muslimi ja Oulu on islamilainen ghetto.
[nuorimies Jiri Keronen Facebookissa 22.11.2017. Asiaan liittyy iltalehden uutinen Pääministeri Sipilä: ”Islamin läsnäolo haastaa meitä laajemminkin kehittämään uskonnollista lukutaitoamme”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti