sunnuntai 19. marraskuuta 2017

S Ahvenanmaasta Katalonian jälkeen

Tervetuloa, Katalonia, kansakuntien perheeseen. Kiitämme Herraa tästä mahdollisuudesta.

Kirjoitin toisaalla näin (julkaistu aamusella 6.10.): "Muuten minulle kävisi periaatteessa hyvin Ahvenanmaan itsenäistyminen, mutta se tulisi hoitaa siten, ettei alueelle syntyisi kansainvälispoliittista sotilaallista tyhjiötä, jonka Venäjä sitten täyttäisi vihreillä miehillään. Lisäksi oletan, että tulevaisuuden mahdollisen ahvenanmaalaisen itsenäisyyttä halajavan enemmistön mielessä tulee siintämään liittyminen lopulta Ruotsin osaksi, tosin runsaalla autonomialla varusteltuna."

Lisäksi julkaisin ko. kansanäänestystä edeltävänä päivänä blogimerkinnän otsikolla Kannatan Katalonian oikeutta itsenäisyyteen.

Tuossa blogimerkinnässäni linkitin myöskin Katalonian julkisuusdiplomatianeuvostossa Barcelonassa työskentelevän Janne Riitakorven mainioon ja asiantuntevanoloiseen blogimerkintään Katalonialla on oikeus kansanäänestykseensä. Henkilön blogissa on paljon juttua Kataloniaan ja Espanjaan liittyen muutenkin.
Terve Tom, ja kiitos kommenteistasi. Ehkä sen itsenäisen Ahvenanmaan puolustuskin olisi vain järjestelykysymys. Jotenkinhan se tulisi toki hoitaa, juurikin noiden vihreiden miesten takia. Jotenkin minusta tuntuu, että ahvenanmaalaisten Suomea kohtaan omaksuman röyhkeän asenteen takana on jonkinlainen naiivi käsitys, että he saavat olla siellä herrankukkarossa turvassa hamaan loppuun saakka täysin riippumatta siitä, mitä ulkomaailmassa tapahtuu.

Tuo kirjoituksesi Katalonian oikeudesta itsenäisyyteen oli mainio. Siitä tulikin mieleen Venäjä, joka tarjoaa monta surullista esimerkkiä siitä, mitä voi tapahtua kansoille, joilla ei ole omaa valtiota. Tällaisia esimerkkejä löytyy tosin paljon muualtakin maailmasta.

[Ryppy & Reikä -sarjakuvablogin pitäjä Reijo Koiras 7.10.2017 vastauksena Tom Kärnän 6.10.2017 antamaan lukijakommenttiin merkinnälle Ryppy ja Katalonia. Vähän aikaisemmin eli 1. lokakuuta, jolloin ao. blogimerkintäkin oli julkaistunut, oli pidetty Kataloniassa kansanäänestys itsenäistymisestä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti